Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Uitbreiding voor project schone binnenstad Dokkum

DOKKUM – Zo ongeveer een jaar geleden sloegen de Gemeente Dongeradeel, stichting Wil, NEF en de Ondernemersvereniging Dokkum (OVD) de handen ineen. Zij startten een project om de binnenstad van Dokkum schoon te houden.

Taken worden verdeeld
Elk van deze organisaties neemt een eigen taak voor haar rekening. De Gemeente Dongeradeel veegt de stad schoon met de veegmachine en verdelgt het onkruid. NEF zorgt voor het legen van de afvalbakken en het zwerfafval er omheen. Stichting Wil (kadowinkel De Snipel en De Kunstgreep) ruimt twee maal per week het zwerfaval op in de binnenstad van Dokkum. Op maandag en donderdag doen twee medewerkers van De Snipel hun ronde en woensdag en vrijdag gaan medewerkers van De Kunstgreep door de straten.

Uitbreiding project
In eerste instantie is er voor gekozen om de Koornmarkt, de Grote Breedstraat en de Kleine Breedstraat te betrekken in het project. Nu na een jaar blijkt dat alles naar wens gaat, wordt het gebied uitgebreid. Ook andere plaatsen worden nu meegenomen in het schoonmaakplan. Daarnaast is stichting Wil momenteel ook bezig om het Tolhuispark mee te nemen in de route. Zij zijn hier een paar weken geleden mee gestart.

Gekleurde vegers voor ondernemers
Om het project ook bij ondernemers onder de aandacht te brengen is er voor gekozen hen te verrassen met een gekleurde veger. Op die manier kunnen ook de ondernemers hun steentje bijdragen. De straatvegers worden beschilderd door De Kunstgreep. Omdat het schilderwerk nogal wat tijd in beslag neemt, kunnen niet alle 135 ondernemers de bezem tegelijk ontvangen. Uiteindelijk ontvangt elke ondernemer een gekleurde veger.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button