HoofdnieuwsRegionaal

Uitje F-pupillen vvKollum naar de Sprookjeshof in Zuidlaren

KOLLUM- Om kwart over 10 stonden de eerste kinderen al op het parkeerterrein bij VVKollum, want stel je voor dat de bus weg rijdt als je te laat bent. De bus stond er al en de kinderen stonden te trappelen om in de bus te gaan. We telden 36 kinderen die meegingen en rond half 11 gingen we richting Zuidlaren.

In de bus kwamen zakken snoep uit de tas en pakjes drinken en hier werd gretig van gegeten en gedronken. Rond half 12 kwamen we aan bij de Sprookjeshof en kregen –bijna- alle kinderen een voetbalshirt aan. Zo konden we  – als begeleiding- snel zien waar de kinderen waren. Ook hebben we de tafels opgezocht waar we deze dag konden eten en drinken en waar de kinderen ons konden opzoeken. De jassen en schoenen werden snel uitgedaan en het spelen kon beginnen!!!  Er was van alles te doen. Klimwanden waar je met een glijbaan weer vanaf kon glijden – of makkelijker- , bij omhoog kon klimmen, een apenkooi, springkussens, een voorstelling van sprookjes en ook waren er glijbanen.  Ook de begeleiding vond dit erg leuk!

Na een uurtje werd omgeroepen dat er patat en drinken was en de kinderen hoefden niet eens extra geroepen te worden!!  Binnen no time was iedereen er om lekker te eten en vooral snel, want dan kon er weer verder worden gespeeld! Na een tijdje werd ontdekt dat een grijpautomaat met nepgebitjes enigszins op tilt was geslagen en hier werd volop misbruik van gemaakt. Vele kinderen liepen ineens met hazentanden, vampiertanden en zwarte tanden rond, haha.  Half 3 was het tijd voor een ijsje, maar niet iedereen had hier zin in (Duurde dit dan weer te lang om op te eten?????)

Nog heel even spelen, want 16.00 uur ging de bus weer vertrekken. Er werd toen door een aantal bedacht dat verstoppertje spelen in zo’n grote hal ook wel erg leuk is en anderen gingen gewoon weer de andere attracties opzoeken, 16:00 uur de jassen en schoenen weer aan en kijken of iedereen er was. Dit bleek niet het geval, er misten 2 kinderen. Na even zoeken bleek dat ze al naar de uitgang waren gelopen….

In de bus was het een stuk rustiger dan de ochtend. Rond 17.10 uur kwamen we in Kollum aan en alle ouders stonden te huilen, aldus Minke, want ja de kinderen zaten niet meer in de bus…. Maar tadááá ze waren er wel, maar zaten onder de banken. Naar ons idee hebben de kinderen volop genoten van deze dag en zijn ze moe en voldaan huiswaarts gegaan.

Het uitje naar de Sprookjeshof is mogelijk gemaakt door de CLUB VAN 100 VAN VV KOLLUM, wij willen hun dan ook hartelijk bedanken voor deze super dag!

 

eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button