Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese boys

Beker: SC Stiens VR2 – Friese Boys VR1         (2-0)     4-0

De dames van Friese Boys kwamen voor het eerst in de historie van de jaren 90 en na 2000 in de

Tweede ronde van de beker. De tegenstander werd de 4e klasser Stiens. Friese Boys had viijftien dames ter beschikking en na enige wegomleggingen waren de dames tijdig aanwezig. De tegenstander was al in bespreking en er werd een bord getoond met looplijnen. De dames konden dus wat verwachten. Om 20.00 uur werd er afgetrapt op het kunstgras. Na de nederlaag tegen Zwaagwesteinde op kunstgras werd in de peptalk aangegeven dat er ook wel eens werd gewonnen op kunstgras en dat beker ook voor verrassingen kan zorgen.

In de eerste minuut was het al bijna raak toen Minke Uitterdijk alleen op de keeper afkwam, helaas plukte de keeper haar inzet uit de lucht. Alras bleek dat Stiens een jong team is met veel jonge en lopende spelers. Heel lastig te verdedigen, want er werd goed combinatiespel gespeeld. Friese Boys kon alleen maar proberen het spel te ontregelen. Na tien minuten werd Angelique aan de enkel geraakt en moest het veld verlaten en Tineke Bijleveld was haar vervanger. De scheidsrechter van dienst floot weinig en dat wekte de nodige irritatie op, vooral bij de Friese Boys-speelsters. Stiens kwam op voorsprong door een actie en een schot door het centrum, 1-0, Gemma was kansloos. Friese Boys speelde met Teatske als libero en met Gwenda als voorstopper en dat duo speelde een uitstekende partij. Na dertig minuten verdraaide Minke haar knie en kwam Anna Roorda haar vervangen. In de slotfase kwamen de gastvrouwen terecht op 2-0, een voorzet van links werd losgelaten en binnengetikt. Gemma had nog een uitstekende redding door met een snoekduik een goal te voorkomen. Vlak daarna was het Tjimkje Hansma die vanaf links een perfecte individuele actie in huis had en in de korte hoek leek te scoren. De keepster pakte ook deze inzet.

In de rust werd besproken dat we als team zouden blijven spelen en elkaar positief te benaderen.

Friese Boys was ook in de tweede helft de onderliggende partij en kreeg geen kansen. Maaike Hiemstra kwam in het veld voor Anna en Sjoukje v.d. Veen kwam Gemma vervangen op het doel. De linkerspits van Stiens maakte een overtreding op Janna, helaas floot de scheidsrechter niet. Het daarop volgende schot kon niet worden gestopt door Sjoukje, 3-0. In de slotfase werd nogmaals gescoord door de thuisclub en werd het uiteindelijk een geflatteerde 4-0 nederlaag. De meeste dames waren moe, maar redelijk voldaan. Dit was toch pittiger dan een training.

Uitslagen op 20 oktober 2012

Suameer 2 – Friese Boys 2                              2-1

Tegen het puntloze op de onderste plaats geparkeerd  staand Suameer konden we ondanks dat Kees gewaarschuwd had voor onderschatting geen vuist maken en staan we weer heel stevig met onze benen op de grond. Wil je bovenin meedraaien zoals Kees al zei dan moeten juist deze wedstrijden gewonnen worden. Vanaf de eerste minuut zaten we al niet lekker in de wedstrijd en kreeg Suameer steeds meer vertrouwen, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong in het eerste kwartier. De kwaliteit die we zeker in de ploeg hebben vertaalde zich wel in veel balbezit, maar de afronding was wederom zwak vandaag en niet sluw genoeg. Wij willen het net zien bollen,  maar  een schuivertje in de hoek is ook gewoon een doelpunt. Dat Wietse na een half uur met een mooie droge knal de aansluitingstreffer maakte gaf de burger weer wat moed. Suameer, dat wanneer ze voor onze goal verschenen wel steeds gevaarlijk waren, geholpen door onze niet accuraat optredende verdedigers pakte voor de rust wel even de voorsprong.

Niemand had gedacht dat ze dat de tweede helft succesvol zouden kunnen verdedigen, maar niets bleek minder waar, ze hielden stand en mede door ons collectief falen was hun overwinning misschien ook wel verdiend.

Doelpuntenmaker: Wietse van der Land.

Freddy

Friese Boys 3 – Kollum 4                                 1-1

Beker: Friese Boys 4 – VEV ’67 4                     3-6

Het bekeravontuur van het vierde elftal is sinds afgelopen zaterdag ten einde. VEV ’67 uit Leek kwam op bezoek en won met iets geflatteerde cijfers. Door een aantal persoonlijke fouten was de nederlaag niet te voorkomen. Het vierde elftal had deze wedstrijd twee nieuwe gezichten in de gelederen. Dit waren Hendrik Jan Lautenbach en Habib Rahmani.

Nadat VEV ’67 op 0-2 voorsprong was gekomen scoorde Jan Top de aansluitingstreffer. Tjitze van der Land kreeg ook nog een mooie kans op een treffer, maar de doelman wist dit te voorkomen. Even later maakte VEV 1-3. Toch wist Friese Boys voor rust nog een keer te scoren. Jan Top was wederom de maker van dat doelpunt.

Na de thee kwamen de gasten vlot op 2-4. Friese Boys probeerde steeds weer de aanval te zoeken en dat leverde weer een doelpunt op. Scheidsrechter Oetzen Wiegersma constateerde een overtreding binnen het strafschopgebied en gaf een penalty. Deze werd door Jan Top prima benut. Hierna kreeg Friese Boys twee riante kansen op de gelijkmaker, maar deze werden helaas gemist. De kopbal van Lieuwe Jaring Feenstra ging net voor langs en de kopbal van Vincent van Breugel kwam tegen de lat. In de slotfase scoorde VEV nog twee keer, waarvan eentje uit een penalty. De eindstand werd zo op 3-6 bepaald. Bij het vierde elftal speelde de achterhoede met de spelers Klaas Dijkstra, Rinie Bergsma, Andre Atema en Wesley Feenstra opvallend goed.

Doelpuntenmaker: Jan Top (3).

Veenwouden VR1 – Friese Boys VR1   (0-5)     1-7

Friese Boys dames was gehavend door zeven afzeggingen, daardoor moest er een beroep worden gedaan op de MC. De aanvangstijd kon gelukkig verschoven worden na overleg met Veenwouden naar 13.00 uur in plaats van 12.30 uur, waarvoor hartelijke dank. Gemma was op vakantie en het was wachten op het busje van de familie Mellema die vanuit Zevenhuizen Sjoukje van der Veen, Aaltje Hemrica en Nynke Mellema moest droppen. Dit lukte om 13.05 uur. De scheidsrechter was gelukkig bereid om iets later te beginnen.

Friese Boys wederom in een andere opstelling speelde vanaf het fluitsignaal een prima eerste helft. Tamara en Ester verrichten goed storend werk. Ester miste de eerste kans, maar haar tweede kans werd vanaf de zestien-meterlijn over de lange keeper heen geschoten, 0-1. Even later werd een corner door Veenwouden weggewerkt. Net over de middenlijn schoot Teatske Hansma de bal richting keeper en tot ieders verbazing verdween deze in het doel, 0-2. Daarna werd Janna Hollema tweemaal op maat bereikt vanaf links door Tamara ten Hoeve. Alleen voor de keeper bleef ze koel en maakte haar eerste doelpunten, 0-4. De ruststand werd bepaald door Ester Oomens, 0-5.

In de rust werden er geen wisselingen gedaan en werd aangegeven het spel simpel te houden. Duel winnen en overspelen en daarna weer vrijlopen. Helaas werd het slordig uitgespeeld. De kansen waren er wel maar het duurde tot aan de zeventigste minuut totdat Tjimkje Hansma met links scoorde, 0-6. Na enkele wisselingen zorgde Boukje Hendrika met een solo vanaf links in de korte hoek voor 0-7, de assist was van Dorina Heidstra. Veenwouden kreeg een beloning voor hun betere tweede helft en een afstandsschot was voor Sjoukje niet te stoppen, 1-7. Friese Boys vrouwen klimmen door dit resultaat naar de tweede plaats.

De Friese Boys vrouwen spelen volgende week thuis de topper tegen Noordbergum vrouwen om 12.30 uur, deze tegenstander is in de competitie nog ongeslagen.

Friese Boys B1 – SC Stiens B2            11-1

Beker: Friese Boys C1 – Marrum C1                 4-3

Het was mooi voetbalweer en Marrum C1 was vandaag onze tegenstander in de beker. Je kon gelijk zien dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren en zo moesten onze jongens veel werk verzetten, dat resulteerde wel in de tiende minuut dat Tjeerd Jurre door de verdediging van Marrum kon lopen en kon scoren, 1-0. In de eerste helft kreeg Marrum ook kansen, maar verzuimde om te scoren omdat onze verdediging heel goed werk verrichtte en niet te vergeten onze keeper Dirk die heel goed keeperswerk deed en tot de rust geen goal wist door te laten.

Na de rust hadden wij de aftrap. Marrum stond nog te slapen en Nick wist met een boogballetje de keeper te verrassen en te scoren, 2-0. Marrum zou nu wat moeten doen om de achterstand te verkleinen, maar door ons goede voetbal hadden we gelijk weer balbezit en Matthias dacht: “Wat Nick kan, kan ik ook” en ook met een schot over de keeper werd het 3-0 en dit alles binnen drie minuten in de tweede helft. Marrum kwam terug en scoorde twee keer en zo stond het ineens 3-2 en waren ze terug in de wedstrijd. We moesten de rust bewaren en dat deden we en hielden het spel goed breed en uit een goede voorzet van Pieter wist Matthias de 4-2 te maken. Marrum kreeg ook nog een kans. Dirk wist de bal nog tegen te houden, zodat die via de paal bij een speler van Marrum kwam en die wist te scoren, 4–3. Dit werd ook de eindstand. Een verdiende overwinning voor Friese Boys.

Doelpuntenmakers: Matthias Scholtus (2), Tjeerd Jurre van Seggeren en Nick Lautenbach.

Friese Boys C2 – Veenwouden C2                   3-1

Zevenhuizen MC1 – Friese Boys MC1              0-8

Beker: Friese Boys D1 – Tolbert Leek Rodenburg D3               15-2

Doelpuntenmakers: Johannes Reitsma (6), Daniël Koopmans (3), Matthijs Bakker (3) en Eelko Dijkstra (3).

Friese Boys E1 – ASC E1                                 2-0

Aan het weer zou het deze morgen niet liggen, de temperatuur was uitstekend. Wel was het veld zeer soppig en drassig door de vele regen van de afgelopen tijd. Dit keer moesten we om 09.00 uur voetballen en was de tegenstander ASC E1, geen onbekende van ons, want in de bekerwedstrijd moesten we ook al tegen ze spelen en was de eindstand 6-4 in het voordeel van ons, maar we wisten ook dat het een ploeg was die zich niet snel verloren voelde, want we stonden toen in de rust met 4-1 voor maar al snel in de tweede helft wisten zij terug te komen tot 4-4. Dus we waren vooraf goed gewaarschuwd.

Maar nu deze wedstrijd. Omdat Luca en Jelle op vakantie waren speelden we net als vorige week weer met acht spelers en gingen we in het veld zeven tegen zeven spelen. De eerste helft golfde het spel heen en weer en waren er volop kansen voor beide partijen. Wij hadden weer het geluk dat de verdediging met Elwin, Luutsen en Oane en Keeper Tjipke hun dag hadden, want er werd goed op geruimd en Tjipke moest een paar keer fraaie handelingen verrichten. We hadden pech dat dit ook gold aan de kant van ASC, want wat Roan, Jelmer, Thijs Gerrit en Bowy ook deden telkens was er wel weer een verdediger die de bal weer afpakte of de keeper stond hun weer in de weg en zo eindigde de wedstrijd halverwege waar we mee begonnen waren.

In de rust werd er besproken om er allemaal een schepje bovenop te doen en het wel goed moest komen en hopen dat het doelpunt dan vanzelf valt. Maar net als in de eerste helft waren ook ditmaal de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en ging de bal weer heen en weer over het hele veld. Halverwege de tweede helft was dan eindelijk de goal waar we lang op moesten wachten. Na goed combinatie-voetbal was het Roan die vanaf de linkerhoek een strakke voorzet gaf en Jelmer wist de bal mooi binnen te schieten. Na dit doelpunt zijn we nog een paar keer door het oog van de naald gekropen, maar mede dankzij de verdediging en een paar monsterreddingen van Tjipke bleef het 1-0. De klok tikte door en we zouden met deze stand erg blij zijn geweest, maar het werd voor ons nog mooier. Bowy nam een corner van rechts en de bal belandde precies op de pantoffel van Roan en deze wist er wel raad mee en scoorde voor ons de 2-0.

Conclusie ook deze wedstrijd hebben de jongens van de E1 laten zien dat voetbal een teamsport is. Jullie vechten voor elke bal en zijn niet te lui om voor elkaar te vechten. Is de één de bal kwijt dan probeert de volgende de bal weer te pakken en dan zie je hoe mooi voetbal kan zijn.

Doelpuntenmakers: Jelmer Wiersinga en Roan van Dijk.

Beker: Jong Harkema E4 – Friese Boys E2      4-2

In de eerste helft kwamen we niet in de wedstrijd. De ruststand was 3-0.

Na rust gingen we beter voetballen. We kwamen op 3-1, doelpunt Klaas. Vijf minuten later 3-2, doelpunt Lieuwe Jan. We hoopten op een stunt, maar één minuut voor tijd viel de 4-2. We zijn uitgeschakeld in de beker, nu maar verder in de competitie…

Beker: Friese Boys E3 – Grootegast E3G         (2-2)     4-2

Friese Boys speelde de volgende bekerronde tegen 2e klasser Grootegast. Dit team speelt een klasse hoger en bestond uit tweede jaars E-pupillen. De tegenstander was gemiddeld een kop groter dan de Friese Boys-spelers. Friese Boys was compleet met negen spelers. Na de nederlaag in de oefenwedstrijd tegen VVT waren ze gewaarschuwd. Als men niet mee verdedigd dan krijg je doelpunten om je oren. Onder leiding van Jan Aldert Brandsma werd er acht tegen acht gespeeld.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Luut en Pieter moesten bij de spitsen gaan staan en Ljibbe Sicco was de stofzuiger op het middenveld. De duels werden regelmatig gewonnen en daardoor kwamen Nick, Jesse, Marten en Oane in balbezit. In het eerste kwartier waren de beste kansen voor Friese boys, maar de afwerking miste overtuiging. Grootegast brak zo nu en dan uit en vanaf rechts werd de bal prima voor gegeven en de spits wist wel raad met deze kans, 0-1. Toen Luut de bal niet terugspeelde op de keeper werd de bal van hem ontfutseld. De spits zijn inzet werd losgelaten door Douwe en de rebound was een prooi voor de tegenstander, 0-2. Friese Boys niet uit het veld geslagen zorgde snel voor de aansluiting. Oane ging op rechts op avontuur en tikte op het juiste moment naar Nick, die doeltreffend uithaalde, 1-2. Op slag van rust kwam een corner van Ljibbe Sicco bij Jesse van Wieren terecht. Zijn inzet voorbij de tweede paal belandde in de verste hoek en dat betekende 2-2.

In de rust werd aangegeven dat we de tegenstander konden verslaan als elke speler op zijn positie ook het verdedigende werk opknapte. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld Friese Boys combinerend en Grootegast loerend op de counter. Uit een corner van Nick tikte Marten uit een rebound de 3-2 binnen. Even later werd de score zelfs 4-2, want een corner van Nick werd in eigen doel gewerkt. Schoten van Randy en Ljibbe Sicco werden door de keeper tegengehouden. Keeper Douwe Jan had ook een paar uitstekende reddingen en daardoor kwamen de gasten niet dichterbij. Friese Boys komt door dit resultaat weer in de bekerkoker terecht.

De strafschoppenserie eindigde in 2-2.

Zaterdag 27 oktober wordt er in de competitie in en tegen Zwaagwesteinde E3 gespeeld om 9.00 uur.

Beker: Friese Boys E4 – Roden E7                   1-9

Omdat Marwan op vakantie was en Jente nog niet hersteld van een operatie aan de amandelen hadden we twee strijdkrachten van E3 gehuurd: Douwe Jan en Luut. Zodoende hadden we toch acht spelers. Ondanks alle goede wil mocht dat helaas niet baten. De eerste aanval van Roden werd verwerkt tot hoekschop. De hoekschop kwam hard voor het doel langs en Jens kreeg hem verkeerd op de voet, 0-1. We hadden grote moeite om vanuit het middenveld naar voren te voetballen. Met rust was het 0-6.

In de rust wisselden we van keeper. Jens op doel en Douwe Jan rechtshalf. Bovendien gingen we acht tegen acht spelen. Onze omzetting leidde direct tot een doelpunt. Via Douwe Jan en Bauke Jan was er een uitbraak over rechts. Bauke Jan kon een voorzet geven vanaf de achterlijn. Sven kon bij de tweede paal keurig intikken, 1-6. Helaas was de inspiratie snel weg. Uiteindelijk werd het 1-9.

De penalty-serie ging verloren met 1 uit 8 tegen 3 uit 10. Douwe Jan en Luut bedankt voor jullie inzet.

Doelpuntenmaker: Sven.

Beker: Friese Boys F1 – Friese Palen F1          2-3

Friese Boys scoorde in de eerste minuut door Oane Bosma. Dit leek een makkie te worden, maar werd toch dusdanig onderschat. Er werd te gemakkelijk gevoetbald en er werd niet goed overgespeeld. Dit leidde tot veel balverlies. Friese Palen kon gemakkelijk gebruik maken van de gaten die in de verdediging vielen. Dit resulteerde er dan ook in dat Friese Palen voor rust zelf op een 1-3 voorsprong kwam.

Na de pauze en een donderspeech werd in de tweede helft goed gevochten. De tweede helft was spannend en zeker toen Jarno de Jong de 2-3 hard inschoot kwam er een opleving om de gelijkmaker te maken. Oane Bosma kwam nog een keer alleen op de keeper van Friese Palen af, maar helaas schoot hij recht op de keeper. Na veel strijd door iedereen was er toch het fluitsignaal wat een einde aan de wedstrijd maakte. Helaas verloren en uit de bekerronde.

Doelpuntenmakers: Oane Bosma 1-0, Jarno de Jong 2-3.

Friese Boys F2 – Drachtster Boys F5               2-3

Beker: Kollum F4 – Friese Boys F3                  4-3

Doelpuntenmakers: Milan Top (2) en Sietse Pel.

Friese Boys MP1 – Buitenpost MP1                8-1

FRIESE BOYS MP1 DECLASSEERT BUITENPOST MP1

Mede dankzij drie doelpunten van Klaas Pieter Reitsma en Niels van Lingen en Sytse de Boer twee, hebben de boys hard uitgehaald tegen Buitenpost. De boys wonnen in Kollumerzwaag het competitieduel met maar liefst 8-1.

De eerste helft liep voortvarend. Het was Klaas Jan Reitsma die binnen vijf minuten tekende voor de eerste treffer. Even later was het weer raak, ditmaal was het Sietse de Boer die ons de comfortabele ruststand van 2-0 bezorgde.

In de tweede helft leek het nog even mis te gaan, 2-1, maar de boys kregen de controle over de wedstrijd snel weer in handen. Vervolgens werd er lustig op los gescoord door Klaas Jan Reitsma (2), Sietse de Boer en Niels van Lingen, die in de tweede helft over vleugels leek te beschikken scoorde drie maal. Ook de rest van de boys proficiat, ga zo door!