Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys. Ternaard 1 – Friese Boys 1                              3-2

FRIESE BOYS IN TERNAARD ONDERUIT

TERNAARD – Op een zwaar bespeelbaar veld heeft Friese Boys de uitwedstrijd tegen Ternaard met 3-2 verloren. Twee keer namen de Boys een voorsprong, maar dit bleek niet genoeg voor de winst.

Ternaard moest na de warming-up de geblesseerde doelman Anne Hellinga vervangen door Marco Tilma. Deze kreeg aanvankelijk weinig te doen, want de beginfase was voor de thuisclub. Jacco de Jong kreeg de bal van dichtbij niet langs invaller doelman Auke Veenstra van Friese Boys. Veenstra redde ook prima op een kopbal van Hendrik Talsma, terwijl Gosse Reinder Kingma overkopte. Een kopbal van Tjerk Meyer was weer een prooi voor de goed keepende Veenstra, terwijl Kingma nog een kopkans miste. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Na een voorzet van Jesse van Balen kopte Sander Hoekstra vrijstaand raak, 0-1. Bijna was het 0-2 toen Richard van der Meulen zijn eigen doelman Tilma tot een geweldige redding dwong. Het werd gelijk toen Jacco de Jong van dichtbij raak schoot, 1-1. Friese Boys kwam beter in de wedstrijd. Jesse van Balen knalde naast en Harmen Hietkamp zag zijn inzet prima gestopt door Tilma.

Na de thee redde Tilma ook op een schot van Sander Hoekstra. Een vrije trap van Anne-Rienk Sijens leverde problemen op voor Veenstra, maar het bleef bij een corner voor de thuisclub. Harmen Hietkamp zag zijn schot tot hoekschop getikt door Tilma, die even later kansloos was. Jesse van Balen zette invaller Marten Starkenburg vrij voor het doel en deze schoot koel raak, daar veranderde een laatste reddingspoging van Jurjen Sipma ook niets meer aan, 1-2. De thuisclub drong aan en Tjerk Meyer knalde een vrije trap hard door de muur, maar Veenstra was paraat. Nadat Gosse-Reinder Kingma een enorme kans had gemist kreeg de thuisclub een twijfelachtige hoekschop waaruit Hendrik Talsma de gelijkmaker binnenkopte, 2-2. Kingma leek 3-2 te scoren, maar stond buitenspel. Toen Jurjen Sipma in het strafschopgebied werd gevloerd gaf arbiter Van der Meijden uit Mûnein terecht een strafschop die door Gosse Reinder Kingma koeltjes werd benut, 3-2.

Reacties:

“De strafschop was terecht”, vond Jesse van Balen, “maar de corner waaruit de gelijkmaker viel niet. Een gelijkspel was daarom terecht geweest, denk ik. In de eerste twintig minuten hadden we het moeilijk, maar gelukkig keepte Auke goed, hij hield ons in de race. Daarna hebben we het goed opgepakt. Zelf had ik twee goede assists. Ik ga een opleiding voor marinier volgen en dan kan ik niet meer voetballen. Wanneer deze opleiding begint weet ik nog niet precies. Ik vind het wel heel jammer om met voetballen te stoppen”.

“We hadden in de eerste twintig minuten veel kansen”, wist Hendik Talsma van Ternaard. “We waren eerst veel beter dan Friese Boys. De 0-1 viel uit de lucht. Ternaard pakte het snel op, maar Friese Boys kwam beter in de wedstrijd. Ternaard heeft terecht gewonnen. We kregen in de tweede helft meer kansen, Friese Boys scoorde echter 1-2. Ik geef toe dat de 2-2 uit een onterechte corner was, maar de penalty was terecht”.

VC Trynwâlden 3 – Friese Boys 4                     3-4

Een mooie overwinning behaalde het vierde elftal in de uitwedstrijd tegen VC Trynwâlden 3. De thuisclub was iets beter dan Friese Boys, maar was slecht in de afwerking en doelman Klaas Dijkstra had enkele uitstekende reddingen. Friese Boys miste nogal wat eigen spelers, maar gelukkig ging de wedstrijd van het derde elftal niet door en waren er genoeg spelers om uit te kiezen. Klaas Dijkstra was de doelman, de achterhoede bestond uit Jimko Henstra, Rinie Bergsma, Jeroen Bosma en Vincent van Beugel. Het middenveld werd gevormd door Lieuwe Jaring Feenstra, Sas van der Velde en Freerk Faber. De voorhoede was Johnny de Vries, Tjeerd de Boer en Henk Hamstra.

De wedstrijd zou om half drie beginnen, maar het was even voor half vier dat de wedstrijd van start ging. Het vierde elftal kwam op voorsprong door een geweldige knal van afstand door Henk Hamstra. Kort voor rust kwam VC Trynwâlden terecht langszij. De ruststand was 1-1. Na de thee kwamen bij Friese Boys Wesley Feenstra, René de Jong en Hielke de Graaf binnen de lijnen. Na ongeveer vijf minuten spelen scoorde Henk Hamstra zijn tweede doelpunt. Het begon steeds harder te regenen op het kustgrasveld en de verlichting moest zelfs worden ontstoken. Door een counter maakte Johnny de Vries 1- 3 voor Friese Boys.VC Trynwalden bleef proberen om dichterbij te komen en dat lukte halverwege de tweede helft. Toch kwam Friese Boys op 2-4 door een heerlijke schuiver van René de Jong. Vijf minuten voor het eindsignaal werd het 3-4 en was de spanning terug. In blessuretijd kreeg de thuisclub een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en had Friese Boys alle geluk dat de bal via onderkant lat geen doel trof. De eindstand werd zo op 3-4 bepaald. Een prachtige overwinning van het vierde elftal.

Doelpuntenmakers: Henk Hamstra (2), Johnny de Vries en René de Jong.

Friese Boys B1 – Jistrum/Noordbergum B1     18-1

Friese Boys C1 – Roden C2                             2-2

Vandaag zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden, want de koploper Roden die wel twee wedstrijden meer dan ons heeft gespeeld kwam langs. We mochten niet verliezen om in de kop mee te willen draaien. Het was even wennen, maar al snel kon je zien dat beide ploegen aan elkaar waren gewaagd. In de beginfase was Roden de betere ploeg, maar nu hadden wij balbezit en Tjeerd Jurre mocht het hele veld oversteken zonder dat iemand wat deed en scoren, 1-0. Roden kreeg ook kansen, maar het lukte hun niet te scoren tot ze een corner kregen en Hart de bal wegwerkte precies bij een speler van Roden in de voeten en die schoot wel raak, 1-1. Heinze wist ook nog een keer op de paal te schieten en Jelmer wist nog een keer tegen de keeper te schieten, dus gingen we rusten met een 1-1 stand.

Na de rust waren we de betere ploeg we speelden feller en kregen meer kansen, maar de bal wou er niet in. Tjalling schoot ook nog een keer tegen de paal en de bal werd nog een keer van de lijn gehaald. Roden deed veel verdedigingswerk, maar uit een counter en schot op goal die van richting werd veranderd door een voet van Tjeerd Jurre werd het 1–2 .Wij moesten nu en door een goede aanval en goed afgeven van Jelmer op Matthias wist hij toch nog de 2-2 te maken. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg Roden nog een vrije trap op een mooie plaats, maar door het goede keeperswerk van Dirk wist hij de bal nog net onder de lat weg te pakken, zodat we met een 2–2 gelijkspel eindigden.

Doelpuntenmakers: Tjeerd Jurre van Seggeren en Matthias Scholtus.

Friese Boys C2 – Drachtster Boys C5               3-2

Friese Boys D1 – Jistrum D1                            5-2

Zwaagwesteinde D4 – Friese Boys D2              9-1

Friese Boys E3 – Be Quick D E7          (9-0)     17-0

Na de dikke overwinning tegen Zwaagwesteinde moest er vandaag gespeeld worden tegen Be Quick Dokkum. Dit team had gewonnen van Zwaagwesteinde. De verwachting was dat de tegenstand groter zou zijn. Friese Boys was volledig met negen spelers en omstreeks 09.00 uur werd er afgetrapt. De scheidsrechter van dienst was Jelle de Graaf en onder koude omstandigheden werd gestart met acht tegen acht.

Al snel lag het eerste doelpunt erin. Een voorzet van Jesse werd door een tegenstander in eigen doel gewerkt, 1-0. Friese Boys bleef doordrukken, Ljibbe Sicco raakte de paal en Marten kopte uit een corner van Ljibbe Sicco bijna raak. Een schot van Nick werd door de keeper losgelaten en Marten was er als de kippen bij om 2-0 te laten aantekenen. Op linkerflank werd goed overgespeeld en een voorzet van Nick werd door Marten in de verste hoek binnen gekopt, 3-0. Jesse zorgde ervoor dat een actie van Nick werd afgemaakt, 4-0. Halverwege de eerste helft kwam een prachtig moment. Een actie van Oane op rechts belandde bij Randy, die vanaf de linkerkant de bal op twintig meter van het doel via de binnenkant van de rechtervoet hoog op de keeper afvuurde. De keeper raakte de bal aan, maar de bal verdween achter hem in het doel. Dat betekende het eerste doelpunt voor Randy. Friese Boys won vele duels, want veel spelers van de tegenstander hadden het erg koud en waren volgens de leiders niet vooruit te branden. Keeper Douwe Jan had niets te doen en lag gestrekt in zijn doel. Marten, Nick, Ljibbe Sicco en Jesse zorgden met hun doelpunten dat de ruststand werd bepaald op 9-0.

In de tweede helft werd er negen tegen negen gespeeld. Het spelbeeld veranderde niet, want na dertig seconden scoorde Pieter na een pass van Jesse, 10-0. Even later was het weer Pieter, die na een voorzet van Nick de 11-0 binnen tikte. Be Quick kwam in de zesde minuut dicht bij het doel van Douwe Jan, maar het schot ging naast. In de daarop volgende aanvallen schoten Ljibbe Sicco, Oane en Nick net naast. Nick nam een uittrap van de keeper met een split aan en daarna bekroonde hij deze actie met een hard schot, 12-0. Vanaf de twaalfde minuut mocht keeper Douwe Jan om warm te blijven ook in het veld meespelen. Een voorzet van Douwe Jan kwam bij Pieter terecht en hij tikte binnen van dichtbij 13-0 in. Oane zijn goede spel vanaf de rechterkant werd beloond door in de bovenhoek raak te schieten, 14-0. Pieter (paal) en Jesse (kruising) raakten het aluminium. Be Quick kreeg enkele uitbraken op een leeg doel, maar verdedigers Luut en Ljibbe Sicco waren een sta in de weg. Een voorzet van Jesse werd benut door Marten, 15-0. Een solo van Oane betekende, 16-0. Ook Douwe Jan probeerde van alles om te scoren. Door zijn enthousiasme waren zijn slidings aan de gevaarlijke kant en dat leverde commentaar op bij de tegenstander. Het slotakkoord kwam uit een combinatie van Jesse en Douwe Jan, die de bal doortikte naar Nick en het daarop volgende schot was doeltreffend, 17-0.

De strafschoppenserie werd met 6-2 gewonnen.

Zaterdag 10 november wordt om 10.15 uur in Bergum tegen Bergum/BCV E7 gespeeld. Doelpuntenmakers: Marten Pilot (4), Pieter Pel (3), Nick de Graaf (3), Oane Wiersma (2), Jesse van Wieren (2), Ljibbe Sicco Bakker, Randy Veenstra en een eigen doel.

Friese Boys E4 – Veenwouden E3G                 11-1

Was na de prestatie van vorige week het lek boven? Dat was de grote vraag voor alle betrokkenen. De inhaalrace van vorige week gaf wel hoop: 6-0 achter en slechts met 7-6 verliezen. Bovendien hadden we eerder ook al van Veenwouden gewonnen. Voor de beker werd het 8-6, waarbij Veenwouden de inhaalrace moest doen na een 5-0 tussenstand. Op deze koude zaterdagmorgen kwam de scheidsrechter niet opdagen, waarna coach Jacob Broersma zich opofferde om te fluiten. Hij had het, achteraf, niet echt moeilijk. We speelden acht tegen acht, zodat iedereen lekker warm kon blijven.

Al snel stond een scherp en fanatiek Friese Boys op een comfortabele voorsprong van 3-0. De andere coach, Ben Noorlander, heeft hier niets van gezien, want hij was druk bezig met ballen uit de sloot vissen. Kansen te over de eerste helft, maar echt de score opvoeren was er niet bij. Met uitstekende combinaties bracht E4 de bal voor het doel waar het gevaarlijk kon worden. Onze keeper Wolter had niet superveel te doen, maar moest wel opletten. Met 5-0 gingen we rusten.

De tweede helft wilde Rik graag op doel. De voetballende capaciteiten van Friese boys kregen de overhand over de bibberende spelers uit Veenwouden en al snel was alle verzet gebroken. Er werden net als in de eerste helft nog steeds verschrikkelijk veel kansen gemist, maar uiteindelijk had Friese Boys er elf in liggen. In de laatste minuut kwam er nog een uitbraak van Veenwouden. De spelers van Friese Boys deden niets liever dan naar voren lopen en daar blijven hangen om een goaltje mee te pikken. Achterin was het één grote gatenkaas. Rik had nog niets te doen gehad, maar wist een uitstekende redding te doen op het eerste schot van Veenwouden. Op het tweede schot had hij geen antwoord: 11-1 eindstand.

De penalty-serie eindigde in 4-4.

Doelpuntenmakers: Marwan (8), Bauke Jan (2) en Sven.

VVT F1G – Friese Boys F1                               2-2

Een zeer spannende wedstrijd met een terechte uitslag, 2-2. De Boys hebben gedreven en strijdvaardig gevoetbald. In de eerste helft mocht Rowan Damsma de 0-1 verzilveren. De gelijkmaker van VVT volgde nog voor rust, 1-1.

Na de rust ging de strijd verder en na een mooie actie kon Sieds Bijker de 1-2 inschieten. VVT kwam terug in de slotfase door een eenvoudig doelpunt, 2-2. De Boys konden helaas niet meer op jacht naar de 2-3 daarvoor was de tijd om. Een zeer sportieve leuke wedstrijd om te voor alle ouders en toeschouwers leuk om te volgen.

Friese Boys F2 – Bergum BCV Comb. F7         1-1

Nu was het zover om eens een keer de hoofden en de voeten de goede richting uit te zetten en ons van de beste kant te laten zien. In overleg met de leiders van Burgum zijn we tien tegen tien gaan spelen dan kon iedereen warm blijven en spelen. Maar o jee, het leek wel een wespennest, wat een drukte. Na een goede start leek het erop dat we al snel op voorsprong zouden komen, maar helaas lukte het niet de bal tussen de palen te krijgen, maar wel tegen de palen. Toen een aanval van Burgum eigenlijk ongevaarlijk leek en de keeper de bal zo op kon pakken glipte deze tussen de benen door en was het 0-1. Dit kon voor de rust niet meer gelijk getrokken worden en moesten we eerst naar de ranja.

De tweede helft begon met kansen voor Friese Boys, maar de bal wilde er maar niet in. Na een kleine tien minuten was het dan zover en scoorde Jesse een prima goal en leek het erop dat de tweede er ook direct aan zat te komen. Helaas floot de scheids af voor het eindsignaal, wat door een ieder die aanwezig was voor een verrassing kwam. Navraag bij de scheids gedaan en deze meende dat het tijd was. Maar iedereen vond dat hij veel te vroeg had afgefloten. Jammer, want nu is de wedstrijd gelijk geëindigd, terwijl dit het eerste competitieduel was wat op winst had moeten uitkomen.

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Jesse Smedema