Sport

Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys. FRIESE BOYS WINT OEFENDUEL VAN BOERAKKER

Friese Boys heeft dinsdagavond het oefenduel tegen Boerakker met 6-1 gewonnen. Daar leek het in de beginfase niet op want de gasten kregen enkele uitstekende kansen. Willem-Pieter Wouda en Rutger van der Veen scoorden echter niet. De eerste kans voor Friese Boys was meteen raak. James van der Bij benutte de rebound nadat doelman Jouke Olivier een schot van Sander Hoekstra had gestopt, 1-0. Olivier stopte daarna een hard schot van Wietse van der Land uitstekend. Het werd 2-0 toen Arjen Bosma een voorzet van Hoekstra afrondde. Hoekstra raakte daarna met een kopbal de lat. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys redde daarna op inzetten van Rutger van der Veen en Sale Rozema. Na een handsbal mocht Friese Boys een strafschop nemen, die door Wietse van der Land werd benut, 3-0. Namens de gasten raakte Menco Oedzes daarna nog de paal.

In de tweede helft redde doelman Olivier op een schot van Johan de Vries. Een voorzet van Jilt Nicolai werd vervolgens prachtig ingekopt door Sean Humphries, 4-0. Direct daarop schoot Hans Feenstra uit een vrije trap raak, 5-0. De gasten scoorden tegen via Sale Rozema, 5-1. Menco Oedzes liet de kans op 5-2 liggen, waarna Sean Humphries de bal nog eens achter doelman Olivier tikte, 6-1.

 

Zaterdag 16 augustus 2014

Friese Boys – Rottevalle                                 4-1

FRIESE BOYS WINT OOK TWEEDE OEFENDUEL

KOLLUMERZWAAG – Na de oefenzege op Boerakker speelde Friese Boys zaterdagmiddag tegen Rottevalle dat uitkomt in de derde klasse. Ondanks een snelle achterstand wist Friese Boys ook dit duel te winnen. De gasten namen al snel de leiding toen Jelle Witteveen na een vrije trap raak kopte, 0-1. Friese Boys werd gevaarlijk via Sander Hoekstra maar diens inzet werd gestopt door doelman Robert de Jong. Goalie Auke Hoekstra van Friese Boys redde vervolgens bij inzetten van René Mellema en Jorrit Schra. Zeven minuten voor de rust werd het gelijk. Na een één-twee met Sander Hoekstra scoorde Arjen Bosma, 1-1. Johan de Vries miste vervolgens een prima kans om Friese Boys op voorsprong te zetten en namens de gasten kopte verdediger Foppe Doetjes over.

In de tweede helft kwam Friese Boys al snel op voorsprong. Na een vrije trap van Allard Wijbenga kopte Arjen Bosma raak, 2-1. Auke Hoekstra redde daarna uitstekend toen invaller Jan Visser uit een vrije trap hard inschoot. Friese Boys trok in de slotfase de winst definitief naar zich toe. Na een overtreding op Erik Hilboezen gaf scheidsrechter Hielke de Graaf een strafschop, die door Hilboezen zelf werd benut, 3-1. In de slotminuut belandde de bal na goed werk van Hilboezen bij Sander Hoekstra die de 4-1 eindstand op het scorebord knalde.

RWF 2 – Friese Boys 2                                    4-2

Onze eerste oefenpot verliep in grote lijnen wel redelijk. We waren mooi aan elkaar gewaagd en we begonnen goed aan de wedstrijd. Kees had met Sietse Hoogsteen en onze nieuwe aanwinst Pieter van der Zwaag een zeer jong middenveld neergezet, maar zowel Sietse als Pieter lieten zien dat ze deze verantwoordelijke positie terecht kregen toegewezen van Kees, want ze speelden beide een zeer verdienstelijke partij. Jammer dat Sietse met een enkelblessure in de tweede helft moest uitvallen. Het was allemaal nog even wennen voor de meeste spelers, maar wel een nuttige wedstrijd om even te zien hoe staan we er voor en al met al konden Kees en ik wel tevreden zijn over het vertoonde spel. Dat we twee keer het net vonden van RWF was eigenlijk een logische gevolgtrekking van het in de spits hebben van Sean Humphries, die overal en altijd zijn doelpuntjes meepikt. Maar daar staat tegenover dat we soms te gemakkelijk de doelpunten om de oren krijgen. Dat was vorig seizoen al zo, hoop niet dat die trend zich voortzet dit jaar. Toch wel een nuttige partij, aangezien we ook niet helemaal compleet waren. Een wedstrijd met veel mooie combinaties en spelers die al lekker in hun ritme zaten.

Volgende week dinsdag weer een oefenwedstrijd, dan thuis tegen Harkemase Boys 3.

Doelpuntenmaker: Sean Humphries  (2).

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button