Uitslagen FrieseBoys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Frieseboys.  Zaterdag 17 november 2012

Friese Boys 1 – Birdaard 1                               2-4

FC BIRDAARD IN TWEEDE HELFT LANGS FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – Na een 0-0 ruststand leek Friese Boys in de tweede helft op weg naar een goed resultaat. Binnen enkele minuten trok FC Birdaard het duel echter naar zich toe, 2-4.

Wegens blessures van de keepers Auke Hoekstra en Auke Veenstra stond Martinus Koree in het doel. Koree zag al in de eerste minuut Samuel Oberman van FC Birdaard een schietkans krijgen, maar de bal ging over het doel. Na een kwartier werd een afstandsschot van Edwin Kooistra door de Friese Boys-doelman gestopt. Na een afgeslagen corner schoot Erik Hilboezen naast het gasten-doel. Een goal van Hidde Kingma voor FC Birdaard werd daarna wegens een overtreding afgekeurd. Een nieuwe poging van Edwin Kooistra werd door Martinus Koree prima gestopt. Het was meteen de laatste actie van Kooistra, hij raakte geblesseerd en werd vervangen door Harm Jansma. Een hard schot van Jelle de Graaf dat naast de Birdaard-veste verdween was het laatste gevaarlijke wapenfeit voor de thee.

Na de thee nam Friese Boys het initiatief en Sally Atema zag twee schoten prima gestopt door keeper Sake Tolsma van FC Birdaard. Ook een schot van Harmen Hietkamp werd door de goalie goed gepareerd. Terwijl iedereen een doelpunt van Friese Boys verwachtte sloeg Birdaard keihard toe. Een foute uittrap van Friese Boys werd door Hidde Kingma genadeloos afgestraft, 0-1. Daarna ging het snel. Rainer de Groot verscheen even later alleen voor Koree en liet de 0-2 aantekenen en een prachtige lob van Harm Jansma betekende 0-3. Sietse Hoogsteen bracht met een doeltreffende kopbal nog even hoop bij de Friese Boys-supporters, maar vrijwel meteen bracht invaller Arjen Hiemstra de marge weer op drie, 1-4. Een tweede doelpunt van Sietse Hoogsteen veranderde niets meer aan de nederlaag, 2-4. Dat Samuel Oberman nog een prachtige kans liet liggen deerde niemand meer bij de gasten.

“We begonnen heel sterk”, wist trainer Klaas Haaijema van FC Birdaard. “Daarna ging het gelijk op. In de tweede helft zeiden we in de dug-out wie een doelpunt maakt is winnaar, maar het werden nog zes doelpunten. Wij scoren vrij gemakkelijk en dat lieten we vandaag ook weer zien. We gingen efficiënt met de kansen om. Bovendien zijn we goed in de counter. Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen, we straften de fouten bij Friese Boys goed af “.

“Zij waren in de eerste tien minuten beter, daarna ging het in de eerste helft gelijk op”, aldus trainer Henk de Boer van Friese Boys. “In de tweede helft waren we aanvankelijk veel beter, Birdaard kwam er niet meer uit. Maar in vijf minuten tijd geven we door fouten de hele wedstrijd weg”.

Friese Boys 2 – Rijperkerk 2                            1-2

In een niet slecht gespeelde wedstrijd gingen de drie punten mee naar Rijperkerk. Onze tegenstander was van een dusdanig gehalte dat ze het ons zeer moeilijk maakten en geroutineerd op onze zwaktes inspeelden. Met onze zwaktes bedoel ik dat we te weinig in teamverband spelen en het teveel in de individuele acties zochten, wat gemakkelijk te verdedigen is voor een geroutineerde ploeg als Rijperkerk. Wij hadden misschien wel tachtig procent balbezit, maar de counters van hun bleven gevaarlijk. Dat we niet gemakkelijk scoren doet ons vandaag weer de das om, want de eerste twintig minuten waren we heer en meester en er leek geen vuiltje aan de lucht, maar het doelpunt bleef uit en zo gingen we de rust in met de brilstand.

Direct na de thee kreeg de keeper van Rijperkerk de bal en dacht: Kom laat ik eens proberen om met een lange trap onze spits te bereiken. Wat wonder boven wonder ook nog lukte en de spits dacht: Kom laat ik maar eens op goal schieten van een redelijke afstand. Wat wonder boven wonder ook nog lukte en maakte een goal die hij de rest van zijn leven nooit weer zal maken, 0-1. Aanval na aanval hadden we op het vijandelijke doel, maar een echte doorbraak kwam er niet. Wel aan de andere kant, want Rijperkerk counterde bekwaam en passeerde onze voortreffelijk keepende inval-doelman Gerwin van der Meulen voor de tweede keer, 0-2. Het laatste kwartier van de wedstrijd ga ik geen verslag meer van doen, want het werd een irritante vertoning van beide zijden. De overigens voortreffelijk leidende scheids Sjouke Bosma gaf ons nog een zeer verdiende strafschop, die goed werd benut door Minze Beerda. Maar er veranderde niets meer aan het uiteindelijke resultaat. Onze tweede nederlaag was een feit.

Volgende week een oefenwedstrijd tegen It Fean ’58 2.

Doelpuntenmaker: Minze Beerda.

Freddy

Friese Boys 3 – ODV 2                                     4-1

Marrum 2 – Friese Boys 4                                3-0

Tegen koploper Marrum kon het vierde elftal geen stunt uithalen. De thuisclub won iets geflatteerd met 3-0. Tegenvaller bij Friese Boys was dat Rinie Bergsma tijdens de warming up geblesseerd moest uitvallen. B-junior Jelmer Bloem verving hem voortreffelijk. Tien minuten voor rust kwam nog een B-junior binnen de lijnen. Wietse Boorsma verving de geblesseerde Vincent van Breugel. Een halve minuut voor het rustsignaal kwam de thuisclub op voorsprong door een afstandschot.

Na de thee probeerde Friese Boys langszij te komen en dat lukt bijna. De doelman redde prima op een inzet van Wesley Feenstra. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Marrum nog twee keer. Eindstand werd zo op 3-0 bepaald.

GSVV VR1 – Friese Boys VR1              (2-2)     2-4

Friese Boys moest noodgedwongen een oefenwedstrijd spelen. WTOC had te weinig spelers en deze wedstrijd wordt waarschijnlijk niet meer ingehaald vanwege het overvolle programma en de vele afgelastingen. Friese Boys kwam met veertien spelers aan de start. Tamara was door werkzaamheden aan de late kant, maar bij het fluitsignaal om 13.05 uur stond ze in het veld. GSVV een subtopper in de andere 5e klasse was een leuke tegenstander.

Alras bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het veld was niet in opperbeste staat door het lange gras, maar het frisse droge weer compenseerde dit prima om er een leuke pot van te maken. GSVV kwam op voorsprong, schot van afstand. Minke zorgde na een pass van Tjimkje alleen voor de keeper voor de gelijkmaker, 1-1. Een combinatie van Tjimkje en Tamara belandde bij Minke die van afstand in de kruising schoot, 1-2. De ruststand werd bepaald door GSVV toen een voorzet van links verkeerd werd getaxeerd door de verdediging, 2-2. Een terechte ruststand.

In de tweede helft kreeg GSVV wel kansen maar Friese Boys was scherper in de afwerking en met twee wonderschone doelpunten van Tamara en Tjimkje werd de eindstand bepaald op 2-4.

Woensdag 21 november wordt er in Driesum gespeeld tegen VIOD dames 3 om 20.00 uur voor de competitie.

ASC B1 – Friese Boys B1                                 2-5

Friese Boys C1 – Kootstertille C1                     10-3

Op deze koude maar zonnige morgen was Kootstertille onze tegenstander. Kootstertille begon slap aan de wedstrijd en in de eerste minuut gaf Jelmer al een voorzet en een speler van Kootstertille maakte een eigen doelpunt, 1-0. Kootstertille was de weg kwijt en kon alleen maar verdedigen, want aan voetbal kwamen ze niet toe. Wij wel en de ene na de andere mooie goal werd gemaakt. Dat begon met een mooie goal van Matthias met een hoge bal over de keeper, 2-0. Pieter kreeg een mooie bal aangespeeld van Heinze en scoorde 3-0. Tjalling kreeg even later ook een kans en scoorde met links mooi over de keeper, 4-0. Doordat een speler van Kootstertille Matthias probeerde tegen te houden, zodat de keeper de bal kon pakken was het Matthias die doorzette en de bal afpakte en de 5-0 maakte. We kwamen echt op dreef en Pieter gaf een mooie voorzet en Matthias maakt de 6-0. Nog was het niet gebeurd in de eerste helft. De keeper van Kootstertille kwam bij een nieuwe aanval te ver uit en Pieter was eerst en scoorde nu de 7-0. Ook de ruststand.

Na de rust konden we het wat rustiger aan doen. We moesten wel goed blijven voetballen, maar Kootstertille was het die toch wist te scoren, 7-1. Even later was het Nick die schoot tegen de keeper maar in de tweede instantie wel scoorde, 8-1. Matthias brak even later ook nog door en de keeper kwam uit de goal, Matthias bleef rustig en maakte zijn vierde goal, 9-1. Onze verdediging Albert, Tjeerd Jurre, Peter en Hart moesten ook nog even goed aan de bak, maar de snelle spits was te snel en scoorde 9-2. We gingen voor de 10. Tjalling gaf een bal precies op maat af op Klaas Ate en die maakte de 10-2. Kootstertille kon ook nog een derde goal maken, zo werd het 10-3 maar het deed ons niet zeer. We hebben gewonnen door een goed spelend team.

Doelpuntenmakers: Matthias Scholtus (4), Pieter Hoogsteen (2), Tjalling Mellema, Nick Lautenbach, Klaas Ate Wijma en eigen doelpunt.

Buitenpost D4 – Friese Boys D1                       0-17

Friese Boys D2 – WTOC D1                              2-12

Friese Boys E1 – Buitenpost E3G                    2-1

Aangezien het vandaag een prachtige zonnige dag was hadden de jongens er weer zin in. Maar je hebt van die dagen dat het soms iets minder gaat dan anders. Waar hadden ze last van? De kou of de komst van de goed heilig man. Op één of andere manier wilde het vandaag iets minder goed lukken dan anders. Vaak zagen we hoge ballen van de ene speler naar de ander gaan. We hadden vandaag ook negen man in het veld en dat was te merken. Ze wilden er niet echt in. We moesten tegen de laatsten dus de verwachting was misschien iets te hoog. Aan de andere kant hadden onze jongens ook nog regelmatig mooi acties en al met al heeft Tjipke de keeper het niet echt druk gehad.

In de eerste helft was het binnen tien minuten al raak. Bowy nam een strakke hoekschop, die Jelle er mooi in kon schieten. Het begin was er. Daarna wilde het niet echt lukken. Er kwamen regelmatig ballen voor de goal van de tegenpartij, maar hij wilde er niet echt in. Daar maakten de jongens van Buitenpost gebruik van en na een tijdje kregen we een tegengoal van afstand. De wedstrijd die zo gemakkelijk te winnen moest zijn, was het dus niet. Maar ze lieten de kopjes niet hangen en gingen keihard door.

We gingen met een gelijkspel de rust in en na een peptalk waren ze er weer helemaal klaar voor. Ze hebben met zijn allen hun stinkende best gedaan tegen een partij die meer tegenstand bood dan verwacht. Gelukkig kreeg halverwege de tweede helft Roan de bal goed voor de voeten en gaf een mooie voorzet aan Thijs Gerrit. Thijs Gerrit heeft zijn kans genomen en de bal er ingeschoten. Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar gelukkig konden ze de voorsprong vasthouden. Jongens, misschien niet de mooiste wedstrijd maar jullie hebben de drie punten weer dik verdiend.

Doelpuntenmakers: Jelle Tjepkema en Thijs Gerrit Poortinga.

GSVV E1 – Friese Boys E2                  (1-2)     3-2

Een leuke wedstrijd, maar helaas geen punten. GSVV kwam al vroeg op 1-0, maar Friese Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Nadat Lieuwe Jan van achteren was neergehaald kregen we een penalty en die werd verzilverd door Alle Geart, 1-1. Na een goede aanval kwamen we op 1-2, doelpunt Klaas.

Na rust leek er weinig aan de hand, maar vijf minuten voor tijd werd het 2-2 en net voor het eindsignaal werd het ook nog 3-2 en dat was flink balen, maar volgende week weer nieuwe kansen.

Friese Boys E3 – Veenwouden E2G     (4-1)     10-1

De absolute kraker in deze competitie. Veenwouden had alle wedstrijden gewonnen en ook de medekoplopers met duidelijke cijfers verslagen. Friese Boys nog steeds zonder puntverlies, maar minder wedstrijden gespeeld door afgelastingen, stond op een derde plaats. Op de tweede plaats staat Broekster Wâlden E3 die één nederlaag heeft geïncasseerd tegen Veenwouden. De leider van Veenwouden had onlangs bij toeval een wedstrijd van Friese Boys E3 bekeken. Misschien had Veenwouden een tactiek bedacht om de doelpuntenmachine 38 doelpunten in drie wedstrijden van Friese Boys te stoppen. Alle negen spelers van Friese Boys waren aanwezig en na overleg werd er acht tegen acht gespeeld. Scheidsrechter Jan Aldert Brandsma liet onder frisse omstandigheden de bal rollen om 09.00 uur en Ljibbe Sicco was vandaag aanvoerder.

Vanaf het begin was Veenwouden een team wat niet voor Friese Boys onderdeed. Kansen kwamen er voor de gasten. Een schot in het zijnet was de gevaarlijkste inzet en de verdedigers Luut en Pieter met keeper Douwe Jan Visser zorgden met kunst en vliegwerk dat er niet doelrijpe kansen ontstonden. Na een minuut of vijf kwam Friese Boys in de buurt van het doel van de tegenstander. Oane werd op rechts neergehaald en deze vrije trap werd door Nick magnifiek in de kruising geschoten, 1-0. Veenwouden leek op gelijke hoogte te komen, maar de blonde spits schoot rakelings voorlangs. Ljibbe Sicco zorgde in een kort tijdsbestek met meerdere intercepties dat hij voor het doel van Veenwouden gevaarlijk werd. Hij was uitermate doeltreffend, want twee schoten belandden achter de keeper die nog weinig ballen had gehad, 3-0. Veenwouden scoorde in de vijftiende minuut terecht een doelpunt. Een vrije trap werd tegen de lat geschoten en keeper Douwe Jan deed nog een redding, maar na drie rebounds lag de bal wel in het net, 3-1. In de 21e minuut kwam Jesse de hardwerkende Marten aflossen in de spits. Door voorbereidend werk van Ljibbe Sicco en Nick kwam de bal bij Jesse terecht die de bal aannam en hard binnenschoot, 4-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft startte Friese Boys als een speer, want binnen één minuut scoorden Ljibbe Sicco en Nick door onderscheppingen twee doelpunten, 6-1. Een pass van Luut werd prima aangenomen door Marten, helaas alleen voor de keeper miste hij nipt. Veenwouden probeerde toch nog een goaltje mee te pakken, maar Douwe Jan zorgde met een prima redding dat de 6-1 op het scorebord bleef. Zelfs uit een hard duel met de spits kwam hij als winnaar uit de strijd. Uitblinker Ljibbe Sicco zorgde met zijn vierde doelpunt voor de 7-1. In de twaalfde minuut raakte Veenwouden nog de paal en dat was ook tevens hun laatste wapenfeit. Een actie van Nick belandde bij Jesse die met een punter de 8-1 binnenschoot. Pieter, inmiddels doorgeschoven naar het middenveld, raakte daarop de paal. Marten leek alsnog te scoren, maar de tegenstander tikte de bal in eigen doel, 9-1. Het slotakkoord kwam van Jesse, die een actie van Nick met een punter afrondde, 10-1. Jesse was uitzinnig van vreugde en sprong zijn vader in de armen. De inzet van Marten, die de binnenkant van de paal raakte, ging helaas voorlangs.

De strafschoppenserie werd met 5-1 gewonnen. Friese Boys won vandaag verdiend, maar wel geflatteerd.

Volgende week zaterdag 24 november wordt de inhaalwedstrijd gespeeld in en tegen Drogeham E2 om 10.15 uur.

Doelpuntenmakers vandaag: Ljibbe Sicco Bakker (4), Jesse van Wieren (3), Nick de Graaf (2) en een eigen doelpunt.

Eastermar E2G – Friese Boys E4                     4-2

We hoopten de opmars voort te zetten door ook deze tegenstander op een nederlaag te trakteren. Helaas. Het mocht niet zo zijn. De enige traktatie kwam van onze leider Ben die jarig was. We speelden met zeven tegen zeven en Sven begon op doel.

De strijd speelde zich in de beginfase vooral af op het middenveld en er waren nauwelijks kansen voor een fatsoenlijke doelpoging. Totdat Eastermar de eerste hoekschop kreeg. Deze werd keurig weggewerkt, maar helaas kreeg de hoekschopnemer zo nog een kans. Hij benutte die uitstekend en pegelde de bal in de verre hoek, 1-0. Hierna opnieuw alleen maar strijd op het middenveld. Friese Boys kon geen vuist maken. Een enkele keer kwam Eastermar door, maar Sven was op zijn post met twee heel goede reddingen. Echter, een keer slecht uitverdedigen leidde tot een afstandsschot dat ook Sven niet kon keren. Ruststand 2-0.

Na rust kwam Rik op doel. Hij kon er weinig aan doen, maar direct na de aftrap was balverlies en verdween de bal in het doel, 3-0. Enkele keren probeerde Friese Boys vanuit het middenveld de diepte te vinden, maar het lot was ons niet goed gezind. Ook een uitbraak van Marwan die alleen op de keeper af kon werd via een overtreding geneutraliseerd. Helaas kwam er geen tijdstraf voor de overtreder die toch een doorgebroken speler van achter neerhaalde. We kwamen wel steeds dichterbij het doel van Eastermar, maar de schoten waren niet gevaarlijk. Aan onze kant viel opnieuw een doelpunt. Opnieuw kregen we de bal niet weg uit de verdediging, 4-0. Toch is Friese Boys E4 een veerkrachtig team. Ze laten de kop niet hangen. Dit leidde tot kansen na uitbraken. Uit een dieptepass van Jente kon Bauke Jan alleen op de keeper af. Met een schuiver scoorde hij de 4-1. De eer was gered. Een tijdlang bleef het daarna in evenwicht. Maar daarna opnieuw een diepe bal. Ditmaal van Daniël op Sven. Sven alleen op de keeper af en een koelbloedige schuiver, 4-2. Ondanks nog enkele pogingen kwam het voor beide kanten niet meer tot kansen.

De penalty’s gingen verloren met 7 uit 8 tegen 3 uit 8.

Doelpuntenmakers: Bauke Jan en Sven.

Friese Boys ME1 – Broekster Wâlden ME1      2-4

Met een prachtig zonnetje en een beetje kou gingen de meiden van de ME weer aan de slag.  Vandaag weer tegen de Broekster Wâlden. In de eerste tien minuten kregen we twee doelpunten om de oren, waarvan een eigen doelpunt van Romy die de bal ongelukkig tegen haar voet kreeg. Zoals wel vaker komen onze meiden pas na een dikke tien minuten op gang en dat is jammer, want daar profiteert de tegenstander van. Daarna een paar goede kansen en er werd beter overgespeeld. Ook de verdediging deed zijn werk goed. Bette maakte een mooie goal en met een stand van 1-2 gingen we de rust in.

Na de rust scoorden de gasten al snel de 1-3, maar ook wij kregen weer een paar goede kansen. Daarna maakten de gasten de 1-4. Door goed samenspel wist Bette nog de 2-4 te maken, wederom een prachtige goal. Helaas zat er voor ons niet meer in deze wedstrijd. We worden wel beter in overspelen en overzicht houden, maar moeten nog leren ons te herstellen na een tegengoal. De kopjes omhoog, we doen het prima!

Doelpuntmaakster: Bette Bijleveld (2).

Friese Boys F1 – Zwaagwesteinde F3              4-1

Op deze zonnige zaterdagmorgen met een koud windje ging het fluitsignaal om 10.30 uur. Een leuke wedstrijd op papier. Zwaagwesteinde heeft qua ploegje en spelers hetzelfde team ongeveer sinds de MP-tijd. Op verschillende toernooien zijn de mannetjes van Zwaagwesteinde gewaardeerde tegenstander. Helaas mocht het vandaag niet lukken voor zwaagwesteinde. De felheid en de aanval werd vanuit Friese Boys opgedrongen. Rowan Damsma mocht na verschillende kansen de 1-0 maken. Daarna kwam even later Oane Bosma door de linies van Zwaagwesteinde heen met de 2-0.

Door een fout in de verdediging kon zwaagwesteinde toch de 2-1 scoren. Na rust ging het tempo en de aanval een fase hoger. Door correct voetbal en durf kon Gerke na een gelukje de bal hard in de goal schoppen, de 3-1 stond genoteerd. Ook kwam Oane Bosma tenslotte tegen het einde nog goed door en mocht de 4-1 verzilveren. Al met al een prima resultaat. Zowel spelers als toeschouwers mochten een leuke sportieve wedstrijd zien.

Doelpuntenmakers: Rowan Damsma, Oane Bosma (2) en Gerke van der Land.

Kollum F3 – Friese Boys F2                             2-6

Voor mezelf liever ‘s morgens vroeg voetballen, maar nu om 11.30 uur een prachtig weertje om een potje te ballen. In  Kollum  was mede door het weer de sfeer erg goed! De F2 ging ervoor en direct vanaf het begin was duidelijk dat ze aan elkaar gewaagd waren.  Helaas voor Friese Boys kwamen de Kollumers na een minuut of tien op voorsprong en werden ze even terug op de plaats gezet. Een wisseling in de opstelling zorgde ervoor dat Jesse er dit keer niet alleen voor hoefde te zorgen dat ook wij gevaarlijk konden zijn. Na een mooie aanval zorgde Sietse ervoor dat we weer op gelijke hoogte kwamen. Een paar minuten later zorgde Marten ervoor dat we op voorsprong kwamen na een mooie assist van Jesse Smedema, die de bal mooi breed legde zodat Marten van Kammen de bal in het net kon schieten. Weer een paar minuten later werd Sietse zelf gevaarlijk en kon de bal in de touwen werken. 1-3 was een mooie stand om naar de ranja te gaan, maar daar dacht Mark even anders over toen deze vanaf de verdediging langs de buitenkant van het veld helemaal naar voren liep en net toen hij de bal richting doel zou schieten werd hij onderschept door de laatste man van Kollum en zo was het gevaar geweken en gingen we alsnog met 1-3 de rust in.

Ook in de rust bleek dat de energie nog volop aanwezig was en kon men niet wachten tot er weer gevoetbald kon worden.

Na rust ging Jesse voor zijn eigen doelpunt en na een prachtig spel en vooral teamwork kreeg hij nu de bal van Marten om de bal in het doel te schieten. Ongelooflijk wat een mooi samenspelend team we nu op het veld te zien kregen. Iedereen zette zich voor 200% in en wilde deze wedstrijd alles op alles zetten om te winnen. Winnen is ook iets wat nog maar één keer eerder gebeurd was en wat we vandaag te zien kregen in Kollum duide erop dat we vandaag weer gingen winnen. Maar Kollum liet zich ook niet inpakken en zorgde voor de 2-4 en zo kon je er wel uit vanuit gaan dat ze aan elkaar gewaagd waren. Door weer schitterend spel werd Jesse weer in de gelegenheid gebracht om te scoren, 2-5. En tegen het einde werd Sietse nogmaals in stelling gebracht om de stand op 2-6 te zetten. Samenvattend, mooi weer, schitterende wedstrijd en zeer goed samenspelen bracht dit resultaat.

De leiders hadden een patatje beloofd voor de winst en deze hebben we samen in de Friese Boys kantine genuttigd. Volgende week weer?????

Doelpuntenmakers: Sietse Adema (3), Marten van Kammen en Jesse Smedema (2).

Friese Boys F3 – Kollum F5                             12-3

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Marnick Klaver (2), Ilian Egeh (6), Sietse Pel (2), Yoran Weistra en Jarno Pompstra.

Friese Boys MP1 – Kootstertille MP1G             8-1

Een dominant spelend Friese Boys heeft na een 8-1 overwinning op Kootstertille de eerste plaats in de competitie behouden. De overwinning kwam tot stand door doelpunten van Nick van Dekken, Hendrik Spoelstra (3), Sytse de Boer, Klaas Pieter Reitsma , Arjen Pilat en Niels van Lingen. Door de acht doelpunten van vandaag heeft de ploeg in vijf competitieduel al 43 keer het net gevonden.

Met Willem Starkenburg en Jaryk van der Veen in de basis kwamen de Boys al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na drie keer de paal te hebben bestookt was het Arjan Pilat, die op aangeven van Hendrik Spoelstra, de score opende. Hendrik Spoelstra en Klaas Pieter Reitsma zorgden voor de comfortabele ruststand van 3-0.

Na de pauze veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. De Boys domineerden, terwijl Kootstertille de counter bleef zoeken. Na een minuut beloonde het team zich voor dat dominante spel en deed dat opnieuw op fraaie wijze. Uit het niets sneed Sytse de Boer van links naar binnen en krulde de bal op schitterende wijze in de korte hoek, 4-0. Eén minuut later was het wederom raak, ditmaal was het Nick van Dekken die de sluitpost van de tegenstander het nakijken gaf. Na een rommelige fase van de wedstrijd belandde een prima aanval van Kootstertille in het net van de boys, 5-1. Niels van Lingen, Jurjen de Boer en Jaryk Veenstra hielden vanaf dat moment de controle over het middenveld, waarop onze ploeg de score simpel kon uitbouwen tot 8-1 .

Tijdens de penalty-reeks waren Klaas Pieter Reitsma, Arjan Pilat, Jaryk van der Veen en Nick van Dekken de grote mannen en werden er wederom een paar prima reddingen verricht door keeper Robert Sijtsma.