Regionaal

Ultramarathon voor kansarme kinderen in Kaapstad

KOLLUMERZWAAG – Fysiotherapeut Piet Boelens (64) uit Kollumerzwaag loopt Paaszaterdag in Zuid-Afrika  een ultramarathon voor het goede doel.

Hardlopen werkt  verslavend. Maar iets doen voor een ander misschien nog wel meer. Daarom heeft Boelens zich opnieuw  een uitdaging gesteld: het voor de tweede keer (eerder liep hij er hard in 2013) volbrengen van de 56 kilometer lange Two Oceans Marathon rondom Kaapstad. Deze loop geldt als één van de zwaarste ter wereld. Maar belangrijker nog: de marathon (Boelens zijn 30e Marathon sedert 2008) staat in het teken van Run4Schools. Een stichting die zich sterk maakt voor kansarme jongeren in de townships van Kaapstad.

De mooiste én langste marathon ter wereld

De Zuid-Afrikaanse Two Oceans Marathon staat bekend als ‘The most Beautiful Marathon in the World’. De loop is 56 kilometer lang, de afstand van bijna anderhalve marathon. Het parcours kent zware beklimmingen, met als hoogtepunt (voor de lopers dieptepunt) Chapman ‘s Peak, de ‘Mont Ventoux van de race’. Het parcours loopt vanuit Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop en van de Indische Oceaan naar de Atlantische Oceaan.

Boelens: “de afgelopen zes jaren heb ik mijn passie voor het hardlopen kunnen combineren met het steunen van een goed doel. Via deelname aan de marathons van New York, Londen, Berlijn en Tokyo  heb ik vanaf 2011  al meer dan 72.000  euro  voor Kika Kinderen Kankervrij ingezameld. Via de Two Oceans Marathon hoop ik deze week nog sponsors te interesseren en te werven voor Run4Schools.” Een project dat Boelens op het spoor kwam na een inspirerende lezing van schrijver en psychiater Bram Bakker. Naast deelname aan de ultrarun zal hij een bezoek brengen aan een school in één van de townships, Mitchells Plain. Op de bijgevoegde pagina lees je meer over wat Stichting Run4Schools precies doet.  

Wil jij Boelens sponsoren en  Run4Schools steunen?

Dit kan door hem te sponsoren voor de Two Oceans Marathon. Het is goed om te weten dat Boelens de reis, het verblijf en zijn deelname aan de marathon volledig betaald heeft uit ‘eigen zak’. Kortom: elke bijdrage komt voor de volle 100%  ten goede aan de stichting en de jongeren die het zo hard nodig hebben.

Meer weten of sponsoren?  Een belletje of mailtje mag natuurlijk ook. Sponsoren kan

06-51550763

[email protected]

www.run4schools.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button