HoofdnieuwsRegionaalSport

Ultramarathon voor kansarme kinderen in Kaapstad

KOLLUMERZWAAG – Fysiotherapeut Piet Boelens (60) uit Kollumerzwaag loopt 30 maart in Zuid-Afrika een ultramarathon voor het goede doel. De 56 kilometer lange Two Oceans Marathon rondom  Kaapstad staat in het teken van Run4Schools, een stichting die zich sterk maakt voor naschoolse opvang voor kansarme jongeren. Naast deelname aan de marathon brengt Boelens een bezoek aan één van de townships.

De afgelopen jaren combineerde Piet Boelens zijn passie voor het hardlopen met het steunen van een goed doel. Via deelname aan de marathon van New York zamelde hij in 2011 en 2012 tienduizenden euro’s in voor Kika Kinderen Kankervrij. Via de Two Oceans Marathon hoopt hij dit de komende weken ook te doen voor Run4Schools.

Run4Schools: sportopvang voor kansarme jeugd

Run4Schools financiert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Kaapstad. Kansarme jongeren worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven ze uit handen van jeugdbendes. Op dit moment is Run4Schools actief op vier scholen in Kaapstad. Boelens: ‘Via de Two Oceans Marathon hoopt de stichting de bouw van een vijfde school mogelijk te maken. Als we 56.000 euro bijeenbrengen, is die school een feit.’

De mooiste én langste marathon ter wereld

De Zuidafrikaanse Two Oceans Marathon staat bekend als ‘The most Beautiful Marathon in the World’. De loop is 56 kilometer lang, de afstand van bijna anderhalve marathon. Het parcours kent zware beklimmingen, met als hoogtepunt (voor de lopers dieptepunt) Chapman’s Peak, de ‘Mont Ventoux van de race’. Het parcours loopt vanuit Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop en van de Indische Oceaan naar de Atlantische Oceaan.

Meer weten of sponsoren?

Meer weten over de Run4Schools of de Two Oceans Marathon? Neem contact op met Piet Boelens (06 515 50 763). Of kijk op www.run2oceans4schools.nl en zoek op runner Piet Boelens (oranje shirt). Via deze website kunt u Piet ook sponsoren. Een rechtstreekse donatie kan via banknummer: 3019662 ten name van P. Boelens Kollumerzwaag onder vermelding van Run4Schools.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button