Buiten regioRegionaal

Uniek: gratis online toegang tot radiologische beelden voor zwangeren en patiënten Orthopedie in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – Radiologisch onderzoek gratis online bekijken en delen met familie, vrienden en zorgprofessionals. Deze unieke dienstverlening biedt ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten aan via het online programma MyVue. Patiënten van de polikliniek Orthopedie kunnen vanaf 12 juni 2017 toegang krijgen tot hun radiologische onderzoeksbeelden en -verslagen. Per 23 juni 2017 is het voor zwangeren mogelijk om de 20-weken echo gratis online te bekijken en te delen via MyVue. Eerder, in december 2016, is op de polikliniek Vaatchirurgie al succesvol gestart met deze dienstverlening.

Nij Smellinghe is het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze mogelijkheid via dit programma biedt en loopt hiermee voorop in de ontwikkeling steeds meer persoonlijke informatie voor de patiënt toegankelijk te maken. In de toekomst komt MyVue mogelijk ook beschikbaar voor patiënten van andere poliklinieken.

De 20-wekenecho’s en radiologische beelden staan na 24 uur online. Patiënten van de poliklinieken Orthopedie en Vaatchirurgie kunnen na twee weken ook het verslag van de radioloog in MyVue lezen.

Delen met familie en zorgprofessionals
Via de e-mail is het mogelijk om de beelden en eventuele verslagen te delen. Bijvoorbeeld met familie, vrienden en eerstelijns zorgprofessionals, zoals de huisarts. “Met MyVue voorzien we in een behoefte om bijvoorbeeld 20-weken echobeelden opnieuw te kunnen bekijken, te bewaren en te delen. Voorheen kregen zwangeren tegen betaling de echobeelden mee op USB-stick. MyVue is gratis en biedt meer mogelijkheden”, aldus Lies van Kammen, policoördinator Gynaecologie.

Radioloog Maarten van Leeuwen vult aan: “We merken dat de patiënt met MyVue actiever betrokken raakt bij het zorgproces, dit draagt bij aan het behandelresultaat. We verwachten hetzelfde effect bij bijvoorbeeld de orthopedische patiënten.”

Informatie over MyVue in Nij Smellinghe is te vinden via www.nijsmellinghe.nl/myvue. Aanmelden gaat via de balie van één van de aangesloten poliklinieken (Gynaecologie, Orthopedie of Vaatchirurgie) en de afdeling Radiologie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button