HoofdnieuwsRegionaalSport

V.v. Kollum winnaar Allert Pol 5×5 veldfutsal toernooi 2015

GERKESKLOOSTER – Vrijdagavond 5 juni zijn de finalerondes gespeeld van het Allert Pol 5×5 toernooi op sportpark ’t Kleaster, de thuishaven van GSVV.
Na twee avonden vol met wedstrijden voor de voorronden, bleven er uiteindelijk acht van de twintig teams over op de finaleavond: VV Buitenpost, Harkemase boys, BCV, VV Kollum, Oostergo, VV Rottevalle, vv de Lauwers en SC Twijzel. Op deze spannende, sportieve en gezellige avond toonde VV Kollum zich als de sterkste van allemaal.

Ook deze avond mochten de teams niet klagen over de belangstelling. Supporters uit de hele regio waren afgekomen om hun ploeg aan te moedigen. Dat konden ze allemaal goed gebruiken nu ze zo ver in het toernooi terecht waren gekomen.
Doordat er rond elk veld supersnelle ballenjongens staan, kan geen enkele speler de concentratie verliezen, want dit kan meteen een tegendoelpunt opleveren. De wedstrijden staan bol van de actie, dit zorgt er voor dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen.
Het beloofde dan ook een spectaculaire avond te worden. En dat gebeurde dan ook vanaf het begin. Deze eerste ronde werd overleefd door  VV Kollum, SC Twijzel, BCV en VV Rottevalle. In deze eerste ronde sneuvelden direct twee kanshebbers voor de titel. Het sterk spelende SC Twijzel schakelde Harkemase boys uit en VV Kollum pakte een nipte overwinning op VV Buitenpost. Deze eerste wedstrijden werden nog gespeeld onder een drukkende warmte met nog mooi weer, dit werd later op de avond helaas anders.

De tweede finalerondes werden al snel onderbroken door het onweer wat overtrok, de organisatie besloot dan ook om te staken en het weer eerst af te wachten. Na een twintig minuten trok het onweer grotendeels over en werd er verder gespeeld. SC Twijzel verraste wederom door in een bloedstollende wedstrijd tegen BCV 6-6 te spelen, shoot outs brachten uiteindelijk de beslissing en hierin toonde SC Twijzel zich het koelbloedigst. Zo moest het in de finale uitkomen tegen VV Kollum wat zich sterker toonde dan VV Rottevalle.

Ook de finale werd een spannende wedstrijd, SC Twijzel nam een snelle 2-0 voorsprong op een inmiddels moeilijk bespeelbaar veld door de vele regen. VV Kollum bleef erin geloven en voetbalde rustig tot men de kansen kreeg. Dit lukte ook en men kon de achterstand ombuigen tot een 2-3 winst en zich dus daarom te kronen tot winnaar van het Allert Pol 5×5 toernooi 2015.
Aan het einde werden toernooiwinnaar VV Kollum en de andere prijswinnaars toegesproken door de organisatie en beloond met schitterende prijzen ter waarde van 1000 euro, beschikbaar gesteld door Allert Pol Fysiotherapie. Voor alle uitslagen en eindstanden kunt u terecht op www.allertpol.nl en www.gsvv.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button