HoofdnieuwsRegionaal

Vanmiddag, tot begin van de avond storm

KOLLUM – Onze regio heeft vandaag te maken met een storm. Uitgaande van de voorspellingen, hebben de hulpverleningsdiensten zich voorbereid op dat wat komen gaat. In het geval van incidenten vraagt Meldkamer Noord-Nederland alleen het alarmnummer 1-1-2 te bellen bij acute situaties waarbij iedere seconde telt.

De hulpverleningsdiensten zijn er om op te treden als dat nodig is. Daarbij wordt voorrang gegeven aan zogenaamde prioriteit 1 meldingen. Dit zijn meldingen die zo acuut zijn dat direct hulp geboden moet worden.

Wanneer bellen?

De Meldkamer Noord-Nederland kan met betrekking tot de storm worden gebeld voor incidenten als ongevallen met slachtoffers, bomen die over belangrijke hoofdwegen liggen, lekke gasleidingen etc.

Bomen die over belangrijke hoofdwegen liggen worden door de gemeente of de provincie zelf verwijderd. Mocht u last hebben van wateroverlast in huis, omgevallen bomen op uw erf of op de afgelegen wegen, verzoeken we u niet met 1-1-2 te bellen.

Advies

De gemeente adviseert binnen te blijven als u niet de deur uit hoeft. Dit in verband met uw eigen veiligheid.

Twitteraccounts

Voor meer informatie over de storm kunt u de volgende Twitteraccounts volgen: @vrfryslan of @brandweerfrl. De accounts zijn niet bedoeld om meldingen door te geven.

 

Tekst Gemeente Kollumerland

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button