112HoofdnieuwsRegionaal

Veel overtredingen tijdens Europese “Speedweek”

KOLLUM/DOKKUM – De politie heeft tijdens de Europese “Speedweek” van 1 t/m 7 april op meerdere locaties snelheidscontroles uitgevoerd.

De politie heeft de onderstaande resultaten bekend gemaakt:

In Oudwoude (30km) werd zeven keer een proces-verbaal opgemaakt. Er werden automobilisten aangehouden met snelheden van  62,63,64,65 en 66 Km/h. Ook werd er een bestuurder aangehouden die reed zonder rijbewijs, verzekering en APK.

Tijdens een controle op de Centrale As werden 13 aanhanger combinaties gecontroleerd. Hier werd o.a. proces verbaal opgemaakt voor twee keer snelheid, Één keer geen remverlichting, Één keer losse lading en drie keer niet handsfree bellen.

Op de Centrale As waren vier overtredingen met een te snelheid van 30-40 Km/h. Ter hoogte van Hurdegaryp werden twee rijbewijzen ingevorderd. Daar reden drie bestuurders te snel met een snelheid van 138, 173 en 184.

Op de Lauwersmeerweg bij Kollum reden twee automobilisten te snel, de ene reed 39 te snel, de andere 46 kilometer te snel.

Op de Holwerderweg bij Dokkum reed een automobilist 31 kilometer per uur te snel.

Op Ameland kregen twee automobilisten een proces verbaal voor een overtreding .

Op Ameland werden twee proces-verbalen uitgedeeld voor 102 en 107 Km/h, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Op de N31 bij Garyp reden twee automobilisten te snel, de ene 34 te snel, de andere reed 31 te snel.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button