HoofdnieuwsRegionaalSport

Veel podiumplaatsen voor acroteams WSBF te Sneek

SNEEK – In Sneek moesten op zondag maar liefst 16 teams aantreden op de 4de plaatsingswedstrijd Acrogym nivo D en E in de Schuttersveldhal te Sneek. In grote getale waren de supporters weer meegereisd om de teams van WSBF te bewonderen en aan te moedigen. Maar liefst 11 teams mochten het podium betreden om het eremetaal in ontvangst te nemen.

Het duo Hilda Kuipers en Yolanthe Ritsma behaalden zilver bij de junioren in dezelfde categorie veroverden Maureen Oostra en Sharon Mozes het brons. De duo’s E plus Kimberley Hoexum en Silke Dijkstra mochten het zilver in ontvangst nemen en Ilse Frankes en Marrit Sietsema brons.

Het mix duo Yannick van der Veen en Kyra Wassenaar wisten net als bij de plaatsingswedstrijd in januari een prachtige oefening te tonen aan jury en publiek . Hun oefening leverde weer een mooie eindscore op wat ruim voldoende was voor een gouden medaille. De beide E trio’s van WSBF die deelnamen in Sneek mochten eveneens het erepodium betreden.

Een derde plaats was voor het trio Esmee Kats, Eline Stienstra en Maud Boersma en het trio Sanne van der Ploeg, Sanne Schievink en Ryanne Oostra behaalden ondanks wat schoonheidsfoutjes een zilveren plak. Petra de Vries En Yara de Jong vielen met 0.1 net buiten het podium maar hadden zich al geplaatst voor het FK. In dezelfde categorie kwamen het duo  Marrit Tjoelker en Lindsey Wassenaar en het duo Gemma van der Werff en Jildou Valk door tijdsfouten en wat verstoringen in de elementen tekort voor een podiumplaats. Lyonne van der Veen en Irna van der Heide konden zich vandaag , vanwege een rugblessure van de onderpartner alleen presenteren aan de jury.

Door het behalen van een tweede plek op een vorige plaatsingswedstrijd was hun ticket voor het FK op 8 maart te Ureterp al verzekerd. Het prachtige instap duo Isabel van der Veer en Anouck Hofstede behaalden technisch en artistiek een hele mooie score voor hun oefening ..Maar vanwege het niet uitvoeren van een element gaf dit een dusdanige aftrek op hun eindtotaal dat een plaats op het erepodium niet meer tot de mogelijkheid behoorde.

Het pupillen trio Marije Dolsma, Chaluna van der Elst en Feline van der Veer behaalden een bronzen medaille. Bij de D duo’s staken Hielkje Meijer en Annieck Wiersema met kop en schouders boven de concurrentie uit. Hun eindscore was dan ook goed voor goud. Dit was eveneens het geval bij de D trio’s.Lotte van Sluijs, Tjitske Visser en Inge Stienstra wisten de hoogste trede van het erepodium te betreden en in dezelfde categorie was het zilver voor Sieta van der Veer, Jelly Frankes en Elina Sipma. Op de zaterdag moesten Jantina de Vries en Christina Bruinsma deelnemen aan de 3de plaatsingswedstrijd. Door een val bij een individueel element moest dit D duo genoegen nemen met een 4de plek. Op de 1ste plaatsingswedstrijd behaalde dit team het goud.

De meeste acroteams van WSBF zijn door hun rangschikking al zeker van plaatsing voor het FK. Op 22 februari is de 5de en tevens de laatste plaatsingswedstrijd om een eventuele doorstroming te bewerkstelligen.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button