EvenementenHoofdnieuwsRegionaalVideo's

Veel publiek bij brandweerzeskamp en static show (2 video’s)

KOLLUM – Tijdens de Wet ‘n Wild op de Voorstraat in Kollum werden zaterdagmiddag een brandweerzeskamp en een static show georganiseerd door het brandweerkorps van Kollum.  Mede omdat Brandweer Kollum vanaf 1 januari 2014 niet meer onder de gemeente Kollumerland c.a. valt maar overgaat naar de veiligheidsregio Fryslân. Daardoor gaat er veel veranderen voor de Kollumer brandweer en is het organiseren van een zeskamp of iets dergelijks vanaf dan misschien wel niet meer mogelijk. Daarom wilden ze graag nog één keer laten zien wat Brandweer Kollum nu is en wat ze hebben. Naast de gebruikelijke brandweervoertuigen stonden er ook oldtimers en andere bijzondere brandweervoertuigen op de Static show. Zo stonden er op de Eyso de Wendtstraat onder andere de Bosbrandweer met unieke voertuigen waaronder twee Amerikaanse ladderwagens, die ook erg geliefd waren bij kinderen.

Er deden zes brandweerkorpsen mee aan de zeskamp. Er waren verschillende spelonderdelen en er werd genoeg strijd geleverd door de spuitgasten, zo moest men o.a. onderdelen zoeken in een container gevuld met schuin en een container vullen met water. Er was veel bekijks bij dit gebeuren op de  Voorstraat. Na afloop bedankte Albert – Tjerk Hoof namens brandweerkorps Kollum iedereen voor hun inzet en aanwezigheid, daarna reikte burgemeester Bearn Bilker de prijzen uit samen met zijn assistente Sietske de Jong.  De brandweer van Buitenpost werd eerste, zij ontvingen een mooie herinneringstrofee.

De uitslag van de zeskamp : 1 Buitenpost, 2 Surhuisterveen, 3 Burgum, 4 Nieuwegasten Kollum/ Bosbrandweer, 5 Grijpskerk, 6 Drachten.

Na afloop reden alle brandweervoertuigen in defilé met toeters en bellen door Kollum.

[youtube_video id=”h8Daqv_WDpk”] [youtube_video id=”hBd0Ev_tUYQ”]

 

Foto’s Fokke Jongsma Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button