112Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

*Update Veel schade bij ramkraak Rabobank Kollum

KOLLUM – In de nacht van maandag op dinsdag is er een ramkraak geweest bij de Rabobank in Kollum. De ramkraak vond om ongeveer kwart over 4 plaats. De daders hebben een brandende auto achtergelaten. Brandweer Kollum werd hiervoor gealarmeerd om de auto te blussen. De politie kan nog niet bevestigen of er buit is gemaakt maar het lijkt er voor alsnog wel op, de verdachten zijn zoek. Rondom de Rabobank is alles afgezet, de politie en recherche zijn bezig met een groot onderzoek.

UPDATE politiebericht 10:04 :

Kollum – Bij een ramkraak op een bankfiliaal aan de Voorstraat in Kollum is dinsdagochtend vroeg een deel van de inhoud van een geldautomaat buit gemaakt.

De daders sloegen rond vier uur toe. Met een terreinwagen werd een gat in de muur bij de geldautomaat gereden. De automaat werd met behulp van een explosief open geblazen. De auto bleek de afgelopen nacht in Beetsterzwaag te zijn gestolen. Hij werd brandend achtergelaten.

 De daders gingen er vandoor in een andere auto die vermoedelijk in de omgeving van de Voorstraat en de Van Scheltingalaan stond geparkeerd. De politie zette onmiddellijk na de melding onder meer een zoekactie in de wijde omgeving op en hield een buurtonderzoek. De omvang van de buit is nog niet bekend. Een aantal bankbiljetten bleef bij de vlucht van de daders op straat achter.

Foto’s Fokke Jongsma en ingestuurd.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button