HoofdnieuwsRegionaalSport

Veld Concours Hippique Drogeham droogt mooi op

DROGEHAM – Het veld van het Concours Hippique van Drogeham droogt mooi op. Daar is de organisatie blij mee, want het natte veld was de reden van het uitstellen van het prestigieuze paardenevenement. Eerst stond het concours gepland op zaterdag 5 september, maar dat bleek niet haalbaar vanwege de heftige regenval. Het concours werd verschoven naar komende zondag, 13 september.

De organisatie is gelukkig met het drogere weer van deze week. ,,Dat komt het veld ten goede.’’ Het programma van het concours is ongewijzigd. Dat betekent dat de eerste rubriek verreden wordt om negen uur ’s ochtends en dat het evenement de hele zondag duurt. Er staan maar liefst vier NK’s op het programma. Routinier Albert Minkema verzorgt een mooie show met als thema ‘jong geleerd, oud gedaan’. Verder wordt er een Friese sjees geveild, waarbij een deel van de opbrengst naar het Foppe Fonds gaat.

Ook op het familieterrein is veel te doen. Extra groot is dit jaar de kinderkermis. Zo zijn er dit jaar onder andere een groot en een klein luchtkussen, een ballenbad, een kindertrein, een reuzenglijbaan en een survivalbaan. Daarnaast kunnen de kinderen weer ponyritjes maken. Verder zijn er veel oude tractoren die in rust en in actie te bewonderen zijn.

Het feit dat het concours dit jaar op een zondag wordt georganiseerd, is een noodgreep. ,,We stonden voor een lastige keuze’’, vertelt voorzitter Frank Roest van de organisatie. ,,Daarbij hebben we geprobeerd om de verschillende belangen zo goed mogelijk te behartigen. We realiseren ons dat de zondagsrust belangrijk is. Daarom vragen we aan de bezoekers om de dorpskom van Drogeham zo veel mogelijk te mijden komende zondag.’’
Zoals elk jaar is het Concours Hippique van Drogeham gratis toegankelijk. ,,Met dank aan de vele sponsoren’’, vertelt Roest. Het festijn wordt gehouden aan de Hamsterpein, nabij het brinkdorp.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button