HoofdnieuwsRegionaalSport

Verdiende overwinning Friese Boys op Ternaard

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys won de thuiswedstrijd tegen Ternaard verdiend met 3-0. Bij rust was de stand 1-0. Hoogtepunten in de wedstrijd waren de goals van de boers Arjen en Ludo Bosma. Reeds na drie minuten viel de openingstreffer. Met een prachtig afstandsschot scoorde Arjen Bosma, 1-0. Ternaard kreeg daarna een mogelijkheid, maar de inzet van Jacco de Jong werd gestopt door doelman Auke Hoekstra. Een schot van Ludo Bosma werd gestopt door doelman Marco Tilma van Ternaard. Friese Boys was de sterkere ploeg en Arjen Bosma kopte naast na een vrije trap van Robert Kuipers. Een hard schot van opnieuw Arjen Bosma ging rakelings naast terwijl Sietse Hoogsteen overschoot op aangeven van Erik Hilboezen. Doelman Tilma verkeek zich op een inzet van Willem Jan Hiemstra, maar de bal belandde op de kruising. Het bleef daarom tot aan de thee 1-0.

 

Na de thee verhoogde Friese Boys de voorsprong. Na een corner van Willem Jan Hiemstra schoot Ludo Bosma ineens hard in, 2-0. Sally Atema en Erik Hilboezen wisten daarna de 3-0 niet op het scorebord te brengen. De gasten scoorden tegen via Jacco de Jong, maar dit doelpunt werd door scheidsrechter Brouwer uit Suameer afgekeurd wegens buitenspel. Sally Atema zag zijn inzet gestopt door Tilma. Luttele minuten later scoorde invaller René de Jong wel, 3-0. Tilma voorkwam daarna de 4-0 door opnieuw Sally Atema van scoren af te houden.

“Een terechte overwinning van Friese Boys”, vond Tjerk Meyer van Ternaard. “ We wilden er vanaf het begin volop in gaan, maar dat lukte niet. Friese Boys speelde met de wind in de rug in de eerste helft daar hadden ze meer gebruik van moeten maken. Gelukkig schoten ze niet zo vaak, anders was het bij de rust al beslist geweest. De 1-0 was een prachtige goal, maar dat had verder geen invloed op ons spel. Applaudisseren voor de mooie goal en weer doorgaan. We hebben echter vrijwel niets gecreëerd vandaag. We zijn nog niet veilig we moeten nog minstens twee of drie wedstrijden winnen. De 1-0 was een heerlijke goal”, vond Arjen Bosma van Friese Boys. “Niet nadenken maar uithalen. De 1-0 gaf een kick, we proberen de laatste wedstrijden vanaf het begin druk te zetten en dat lukt aardig. We hadden in de eerste helft inderdaad meer moeten schieten. Het gaat de laatste tijd goed. Conditioneel staan we er goed voor en we kunnen elkaar steeds beter vinden. Die goede lijn moeten we doorzetten. We staan vijfde en moeten nog tegen de top drie. We hebben alles nog in eigen hand voor de vierde plaats”.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button