fbpx
Buiten regioOndernemendRegionaal

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden verhuist naar Buitenpost

BURGUM – De vereniging Noardlike Fryske Wâlden verhuist eind oktober van Burgum naar Buitenpost. De agrarische natuurvereniging zal vanaf 1 november 2017 officieel gevestigd zijn in het Kennis- en Innovatiehuis aan de Kuipersweg 5 in Buitenpost.

De vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) is een vereniging van zes afdelingen in Noordoost-Fryslân waarin bijna 800 leden, boeren en particulieren aan agrarisch natuurbeheer doen. De NFW is één grote netwerkorganisatie die nauw samenwerkt met streek- en gebiedspartners. De beslissing om naar Buitenpost te verhuizen, is gemaakt vanwege de wens om aan te sluiten bij de tien kennisorganisaties die inmiddels al zijn gevestigd in het Kennis- en Innovatiehuis.

Deze kennisorganisaties vormen samen het Kennispunt van de regio. De vereniging Noardlike Fryske Wâlden is een organisatie die gericht is op innovatie en ontwikkeling. Door krachten te bundelen en verbinding te zoeken, wil de vereniging zo verder werken aan een gebiedsgerichte vitale landbouw die vervlochten is met het cultuurhistorische landschap met bijbehorende natuurwaarden.

Het Kennis en Innovatiehuis
Het Kennis- en Innovatiehuis (KEI) Noordoost Fryslân behandelt individuele vraagstukken van ondernemers op het gebied van subsidie, innovatie, groei en export. Het doel van het KEI is het versterken van de economie in de regio Noordoost Fryslân. Dit doet het KEI niet alleen. Samen met het Kennislab en de Kenniswerkplaats vormt het KEI het Kennispunt van de regio. Door krachten te bundelen en partijen aan elkaar te verbinden zorgt het Kennispunt voor het behoud van werkgelegenheid in Noordoost Fryslân.

 

Foto door: Binne Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button