Regionaal

Verkeershinder door wegwerkzaamheden Buitenpost

BUITENPOST – Maandag 29 mei gaan de werkzaamheden aan de Jeltingalaan van start. Tegelijkertijd beginnen ook de wegwerkzaamheden in de Schoolstraat, Julianalaan en Stationsstraat. Dit heeft gevolgen voor het verkeer en de bereikbaarheid.

Bedrijventerrein De Swadde blijft tijdens de werkzaamheden aan de Jeltingalaan voorlopig bereikbaar via de Einsteinstraat. Verkeer voor de Schoolstraat en Julianalaan worden omgeleid. Ook het deel van de Stationsstraat vanaf de spoorwegovergang tot en met de kruising Julianalaan (tegenover gemeentehuis) is vanaf maandag afgesloten voor het verkeer. Het NS-parkeerterrein aan de noordzijde (industrieterrein) van het spoor blijft voorlopig wel bereikbaar via de Jeltingalaan/Einsteinstraat. De wegstremming geldt niet voor fietsers en voetgangers, die kunnen gebruik blijven maken van de spoorwegovergang.

De werkzaamheden aan de Schoolstraat, Julianalaan en deel Stationsstraat duren naar verwachting tot eind juni. De eerste fase van het werk aan de Jeltingalaan is voor de bouwvak klaar. Na de vakantie start de tweede fase van de wegwerkzaamheden.

Stationsgebied

De gemeente Achtkarspelen is in de zomer 2016 begonnen met de herinrichting van het stationsgebied. Nieuwe parkeerplaatsen, een voetgangersbrug en de route van het station naar De Kruidhof zijn onderdeel van de werkzaamheden. Maar ook de aanpak van de omgeving Schoolstraat/Julianalaan en de herinrichting van de Jeltingalaan zijn onderdeel van het project.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button