HoofdnieuwsRegionaal

Verkiezingsdebat Achtkarspelen

BUITENPOST – De lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Achtkarspelen gaan met elkaar in debat. Dit verkiezingsdebat vindt plaats op 10 maart in het gemeentehuis in Buitenpost. Iedereen die het debat wil bijwonen is vanaf 19.30 uur van harte welkom. Kunt u er niet bij zijn, maar wilt u het debat wel volgen? Bekijk dan de rechtstreekse uitzending via raad-achtkarspelen.nl of luister naar RTV Kanaal 30 via 96.1 FM (kabel), 105 of 107.8 FM (ether).Aan de verkiezingen in Achtkarspelen doen zes partijen mee: CDA, FNP, PvdA, GBA, ChristenUnie en VVD. De lijsttrekkers die namens deze partijen op 10 maart met elkaar in debat gaan zijn Lydeke Zandbergen (CDA), Marten van der Veen (FNP), Gerda Postma (PvdA), Max de Haan (GBA), Klaas Antuma (ChristenUnie) en Lineke Kingma-Gardenier (VVD).

Achtkarspelenkiest.nl

Wie nu alvast meer wil weten over de gemeenteraadsverkiezingen in Achtkarspelen, kan alle informatie vinden op de speciale verkiezingssite achtkarspelenkiest.nl. Daar vind je onder andere de belangrijke thema’s van deze gemeenteraadsverkiezingen en de standpunten van de partijen. Ook vind je hier een link naar de Stemwijzer van Achtkarspelen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Elke vier jaar wordt een nieuwe raad gekozen door de inwoners van de gemeente. De gemeenteraad van Achtkarspelen bestaat uit 21 personen en beslist over zaken die de regio raken. Raadsleden zijn volksvertegenwoordigers.

Verkiezingsavond

Nadat de stembussen op 19 maart om 21.00 uur zijn gesloten, worden direct de stemmen geteld. In de raadzaal van het gemeentehuis in Buitenpost wordt ‘s avonds (of ‘s nachts) de uitslag bekend gemaakt, tijdens een spannende en gezellige verkiezingsavond. Op grote televisieschermen zijn ook de landelijke uitslagen te volgen. Iedereen is van harte welkom op de verkiezingsavond.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button