Verlies hoofdmacht KV Invicta

HARICH- Vandaag reisden de oranjehemden van de hoofdmacht van KV Invicta af naar Harich. In de vorige ontmoeting werd er nipt verloren van hen dus dat zou betekenen dat er voldoende kansen zouden zijn op een overwinning. Voor Invicta staat er niks meer op het spel. Voor KV Harich echter wel gezien haar derde plek op de ranglijst. De eerste helft liet de Pruttelpot-formatie goed korfbal zien en wist zelfs met een voorsprong de eerste helft af te sluiten. Echter, het tij werd gekeerd en de tweede helft werd een hele andere wedstrijd. Helaas moest Gerdien Kuipers de wedstrijd vanaf de kant aanschouwen wegens een enkel blessure. Marieke van Straten begon daarom in de basis.

De eerste tien minuten keek Invicta al tegen een achterstand aan van 2 doelpunten. Door middel van het scoren van 2 vrije ballen op naam van David van Dusschoten werd de stand weer gelijk getrokken. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Om en om werd er gescoord tot de 5-5. Daarna kwam Invicta op voorsprong door doelpunten van Jarich Hiemstra en Wilma Grijpma. Telkens was het een verschil van 2 doelpunten in het voordeel van de Pruttelpot-formatie maar het lukte niet om dit uit te bouwen. Helaas moest vaste waarde Sijke de Vries het veld verlaten wegens een enkel blessure en wist Silva van der Laan haar uitstekend te vervangen. Met de stand van 7-8 gingen beide teams de pauze in.

Na de pauze kregen de heren van Harich het op de heupen. Waar ze in de eerste helft de kansen niet wisten te verzilveren in doelpunten waren ze nu trefzeker. Ze liepen uit naar een voorsprong van 3 doelpunten: 11-8. Nu was het Invicta die achter de feiten aan liep. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar het scoren bleef uit. Ook verdedigend werden en soms teveel fouten gemaakt en waren de oranjehemden niet altijd bij de les.
Invicta kon de thuisclub niet meer bijbenen en wist zo nu en dan nog te scoren. Uulco Hoekstra en Elisabeth Visser-Thalen werden het veld nog ingebracht maar ook hen lukte het niet meer om het tij te keren. De eindstand werd bepaald op 20-14.

Zaterdag 30 mei is de laatste wedstrijd van het veldseizoen. Deze wedstrijd zal plaatsvinden thuis tegen Harkema om 15.30u.