RegionaalSport

Verlies voor kansen missend WTOC

EE – Voorafgaand aan de wedstrijd was er een line-up met spelertjes van beide teams. Dit naar aanleiding van de samenwerking van de jeugdteams van beide verenigingen. De wedstrijd was nog maar pas begonnen toen WTOC een strafschop kreeg.

Jilles Bosma werd tegen de grond gelopen en scheidsrechter Vonk wees naar de stip. Taede van der Ploeg benutte de strafschop feilloos. 0-1.

WTOC wilde de marge vergroten maar dat lukte niet. Wel kansen maar geen doelpunten. Tedo de Bruin lobde de bal over de doelman vlak voor de doellijn kon Oostergo een doelpunt voorkomen. WTOC bleef de bovenliggende partij. Het had geluk toen een schot op de paal een doelpunt van Oostergo voorkwam. Nyckele Smeding zijn Schot werd op miraculeuze wijze door doelman Riemer Hoekstra gestopt.

Berend Jan Prins probeerde het ook maar ook nu was de doelman paraat. Een schot van Oostergo werd door Geoffrie Hoiting uit het doel geranseld, de bal kon niet voldoende weggewerkt worden en kwam voor de voeten van Lieuwe Sijtsma die de 1-1 scoorde in de 45e minuut.

Oostergo kwam de 2e helft meteen op voorsprong. Weer was Lieuwe Sijtsma de gevierde man 2-1. WTOC was nog niet van de schrik bekomen of de 3-1 was een feit. Herman Sprik was de maker met een kopbal.

Sybren Bosma kreeg nog een mogelijkheid maar weer geen resultaat. In de 53e minuut kwam WTOC terug in de wedstrijd Sybren Bosma scoorde beheerst de 3-2. Jaap de Bruin schoot over. Oostergo kon de aanvallers van WTOC de baas blijven omdat er te gehaast gespeeld werd om een goed resultaat te behalen.

In de 80e minuut moest Oostergo met 10 man verder Arjen Raap kreeg zijn tweede gele kaart. Ondanks een overtal wist WTOC niet te scoren en bleven de punten in Ee.

Tekst: Wierd Kooistra/ Foto’s Jantsje Wiersma