HoofdnieuwsRegionaal

Verwarrende verkeerssituatie bij Tolhuisbrug in Kollum

KOLLUM – Voor de automobilisten die vanaf de Eyso de Wendtstraat rijden over de Tolhuisbrug en linksaf richting Augsbuurt willen rijden ontstaat er soms een verwarrende verkeerssituatie door de bebording op de Trekweg. Ook als je vanaf richting Augsbuurt komt en je wilt rechtsaf naar Kollum.

Vanaf de Eyso de Wendtstraat staat er verkeersbord (rond bord rode rand en zwarte pijl en rode pijl) voorrang verlenen aan tegemoet komend verkeer.

Aan de andere kant van de brug staat het verkeersbord (vierkant blauw bord rood en witte pijl) voorrang op tegemoetkomend verkeer. Tot zover niks aan de hand zou je denken, maar er staat ook nog een verkeersbord als je vanaf de richting Augsbuurt komt met de tekst ‘rechts voorrang’.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Het is heel simpel verkeer op de trekweg Rechtdoor richting Dokkum moet voorrang verlenen aan verKeer uit Kollum. Verkeer dat Kollum uit wil moet voorrang verlenen aan het verkeer wat Kollum in wil. Dat geld pas als het verkeer gelijktijdig bij de borden is die de voorrang regelen.
    Is verkeer uit Kollum eerder bij het bord dan het verkeer vanaf de Trekweg dan gaat het verkeer uit Kollum voor. Veel automobilisten menen dat als zij nog op de trekweg rijden en willen afslaan richting Kollum dat ze voorrang hebben op het verkeer uit Kollum maar dat is dus niet zo. De borden regelen alleen maar wie er voorrang heeft als aan beide kanten gelijktijdig zich verkeer aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button