HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Vier jongeren bekennen open zetten putdeksels

KOLLUM – De politie heeft de afgelopen week vier jongeren verhoord naar aanleiding van een incident met putdeksels. Het viertal heeft bekend putdeksels te hebben opengezet. Het gaat om jongeren tussen de 14 en 17 jaar uit Kollum(erzwaag), Kootstertille en Buitenpost.

In de nacht van 9 op 10 augustus werden er in Kollum in verschillende straten zo’n zes putdeksels open gezet. In de Eskesstraat is er een auto over de opengezette putdeksels gereden. De auto raakte zwaar beschadigd en is total loss verklaard. Onderzoek leidde in de richting van de vier jongeren. Zij zijn aan het politiebureau gekomen voor een verhoor. De jongeren hebben bekend de putdeksels te hebben geopend. Ze verklaarden dit uit de ‘grap’ te hebben gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder met de jongeren gaat gebeuren.

Het open zetten van putdeksels brengt grote gevaren met zich mee. In dit geval is de schade beperkt gebleven tot (ernstige) materiële schade. Als een fietser of voetganger in een geopende put zou belanden is de kans op lichamelijk letsel groot.

Archief foto’s Nieuwsuitkollum

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button