RegionaalSport

Vier nieuwe aanwinsten voor vv Buitenpost

BUITENPOST – Berend Jan Schootstra, Rudmer Loonstra, Rik Weening en Martijn van Roeden zijn de nieuwe aanwinsten van voetbalvereniging Buitenpost voor het komende seizoen. Schootstra en Loonstra hebben na hun jeugdopleiding in Buitenpost beide in de jeugd van SC Heerenveen gespeeld. Schootstra is nu nog profvoetballer bij SC Cambuur, Loonstra is afkomstig van Drachtster Boys. Weening komt de eerste selectie van vv Buitenpost versterken vanuit de A-junioren. Martijn van Roeden is afgelopen maart teruggekeerd na een avontuur bij de beloften van Cambuur en is nu nieuw in de selectie voor het seizoen 2016/2017. 

Voor zowel verdedigende middenvelder Berend Jan Schootstra als spits Rudmer Loonstra betekent het een terugkeer naar het oude nest. Beide spelers hebben in verschillende jeugdelftallen van Buitenpost gespeeld, voordat ze de overgang maakten naar sportclub Heerenveen. Na enkele jaren Heerenveen en respectievelijk twee seizoenen Cambuur en Drachtster Boys, maken de twee 21-jarigen samen een comeback in Buitenpost. Rik Weening (19) is een Buitenposter talent die dit seizoen tweemaal mocht invallen in de hoofdmacht. In de laatste competitiewedstrijd van Buitenpost tegen sc Veenwouden scoorde hij uit een strafschop. De 18-jarige spits Martijn van Roeden behoorde afgelopen seizoen ook tot de eerste selectie, maar maakte in de zomer de overstap naar het beloftenteam van Cambuur. Ook hij keert dus terug bij de Blauwkes.

Sterker

Trainer René van der Weij is blij met de aanwinsten. “Ik weet zeker dat met deze spelers met allen een Buitenpost-hart het niveau van de groep omhoog gaat. We gaan ervoor om een stap voorwaarts te maken met dit jonge team. Inmiddels hebben we bewezen een stabiele subtopper te zijn in de eerste klasse. En straks hebben we een selectie waarvan 12 van de 18 spelers uit eigen jeugd of dorp komen. Dat is uniek voor een eersteklasser”, aldus Van der Weij.

Foto Kiepie.nl

Fotobijschrift: Martijn van Roeden, Berend Jan Schootstra en Rik Weening (v.l.n.r.) komen het team van trainer René van der Weij versterken. Niet op de foto Rudmer Loonstra.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button