Buiten regioRegionaal

Vierde Kraammarkt ziekenhuis Nij Smellinghe opnieuw een succes

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseerde op zaterdag 14 april 2018 voor de vierde keer een Kraammarkt. Ruim 800 zwangere vrouwen, partners, familieleden, jonge ouders en andere belangstellenden bezochten de markt.

Een groot succes, maar vooral ook ontzettend leuk! Dat was de vierde editie van de Kraammarkt in Nij Smellinghe. De markt vond afgelopen zaterdag plaats en trok ruim 800 bezoekers. Om 10.00 uur werd de markt geopend door Jenny Hanse, zij zong een prachtig lied. Daarna was het de beurt aan Edwin Frenay – van ’t Veen, ZVE-manager Vrouw & Kind en Jannine Wilpshaar, medisch manager en gynaecoloog. Voordat de officiële openingshandeling plaatsvond, benadrukten zij dat in Nij Smellinghe gezinsgerichte zorg hoog in het vaandel staat. “Wij vinden het als ziekenhuis belangrijk gastvrij te zijn en daarom initiatieven rondom dit thema in de regio te organiseren. Op deze manier kunnen we bijdragen aan bewustwording bij zwangeren als het gaat om gezond zwanger zijn.”

Gratis pretecho’s, babymassageworkshops en presentaties en ruim 50 kramen

Zaterdag konden maar liefst 75 zwangere vrouwen de baby in hun buik bewonderen. De echo’s werden gedaan door verloskundigen en gynaecologen van ziekenhuis Nij Smellinghe. De meeste pretecho’s waren vooraf verloot, zwangeren konden zich hiervoor inschrijven via de website. Tijdens de Kraammarkt werden nog enkele pretecho’s verloot. Verder konden belangstellenden deelnemen aan een workshop babymassage en presentaties die te maken hadden met zwanger zijn, bevallen in Nij Smellinghe en de kraamtijd bijwonen. In de centrale hal en een grote tent stonden meer dan 50 verschillende kramen opgesteld. Bij deze kramen was veel verscheidenheid. Van kinderopvang tot kleertjes en praktische hulpmiddelen gedurende de zwangerschap en de periode van en na de bevalling, van eigengemaakte knuffels tot babykleding en van zwangerschapsfotografie tot adviezen over financiële zaken.

Organisatie door eigen medewerkers van Nij Smellinghe

De markt wordt elk jaar door verpleegkundigen van de Kinder- en Kraamafdeling van Nij Smellinghe georganiseerd. “Het is elke keer weer zo’n feestje om dit met deze groep collega’s te mogen organiseren. Iedereen heeft haar eigen taak in het geheel en samen zorgen we ervoor dat alle op rolletjes verloopt! We horen graag van de bezoekers wat ze van de markt vonden, daarom deelden we evaluatieformulieren uit. Deze zijn overwegend positief!” aldus Mirjam Boven, obstetrieverpleegkundige en projectleider van de markt.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button