Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Vijf Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Dantumadiel

DAMWÂLD – In de gemeente Dantumadiel werden dit jaar vijf personen onderscheiden tijdens de Lintjesregen op vrijdag 24 april. Ze ontvingen de onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de maatschappij. De versierselen werden de gedecoreerden opgespeld door burgemeester Sicko Heldoorn van de gemeente Dantumadiel in de raadszaal van het gemeentehuis in Damwâld.

Hieronder een overzicht van de personen die zijn onderscheiden.

Antje Brouwer-Zwart

Mevrouw Antje Brouwer-Zwart (77 jaar), wonende te Damwâld. Mevrouw Brouwer-Zwart wordt benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Brouwer heeft in 1975 de buurtvereniging Thiedamawei/A. Prakkenstrjitte in Damwâld opgericht en is jarenlang voorzitter van deze vereniging geweest. Ook is zij van 1976-1986 bestuurslid geweest bij de regionale afdeling van het Rode Kruis. Mevrouw Brouwer is sinds 1985 tot op dit moment actief als vrijwilliger op verschillende fronten binnen de Gereformeerde Kerk in Damwâld.

Sijberen Visser

De heer Sijberen Visser (74 jaar) wonende te De Westereen. De heer Visser wordt benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Visser is sinds 1985 tot heden vrijwilliger bij en diaken en koster van de Filadelfia gemeente in de Westereen. Daarnaast is hij vanaf 1988 tot op dit moment vrijwilliger bij Dorcas Internationaal. Tussen 2005-2010 heeft de heer Visser zich ingezet bij de zorgboerderij Lyts Botniahiem in Damwâld.

Geertje Wijnstra-Eisma

Mevrouw Geertje Wijnstra-Eisma (61 jaar) wonende te Wâlterswâld. Mevrouw Wijnstra-Eisma wordt benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Wijnstra is van 1984 tot 2009 collectant van de Nierstichting geweest. Zij is van 1990 tot 2006 lid/secretaresse geweest van de werkgroep VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind). Ook heeft mevrouw Wijnstra zich 20 jaar ingezet als coördinator van de verkoopactie ‘it Fryske Boek’ en is zij van 1994-2004 vrijwilliger geweest bij de bibliotheek van de Christelijke Nationale School (CNS) in Wâlterswâld. Sinds 1999 tot heden is zij lid en daarna secretaris van de vereniging van dorpsbelang Wâlterswâld. Van 2003-2008 heeft zij zich ingezet als secretaris van de badmintonclub ’t Plûmke in Wâlterswâld. Vanaf 2007 is mevrouw Wijnstra bestuurslid en vanaf 2010 tot op dit moment voorzitter van de begrafenisvereniging Wouterswoude.

Jacob Wybren Bouma

De heer Jacob Wybren Bouma (73 jaar) wonende te Wâlterswâld. De heer Bouma wordt benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Bouma is meerdere periodes, vanaf 1976, ouderling geweest van de Gereformeerde Kerk te Wouterswoude. Tussen 1990-2003 was de heer Bouma redactielid en bezorger van de dorpskrant in Driezum-Wâlterswâld en van 1992-2003 bestuurslid van de Stichting Openbare Bibliotheken Noordoost Fryslân. Vanaf 2001 tot op dit moment is de heer Bouma vrijwilliger in verpleegtehuis De Waadwente en bij de Unie van vrijwilligers afdeling Dokkum en omstreken in Dokkum.

Ook verzorgt Bouma sinds 2002 tot nu het kopieën en verspreiden van de nieuwsbrief van de kerk.

Sinds 2008 tot de dag van vandaag is de heer Bouma vrijwilliger bij het Cultuur Historisch Museum De Sûkerei in Damwâld.

Roel Dijkstra

De heer Roel Dijkstra (64 jaar) wonende te Feanwâlden. De heer Dijkstra wordt benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Dijkstra is van 1981-2009 voorzitter van de Stichting Welzijnsvoorzieningen Tafeltje-dek-je, afdeling Hippolytushoef geweest. Dijkstra heeft zich tussen 1989-2000 ingezet als werkgroeplid voor de realisatie van Stichting Dorpshuis Hippolytushoef en sinds 1995 als voorzitter van de Stichting Dorpshuizen. Ook is de heer Dijkstra tussen 2007-2009 kerkrentmeester van de Gereformeerde Kerk in Feanwâlden geweest. Tussen 2009-2014 was de heer Dijkstra voorzitter van de vereniging voor dorpsbelang Veenwouden-Veenwoudsterwal. Daarnaast was hij in de periode 2010-2014 voorzitter van de lokale cliëntenraad van zorgcentrum Talmahoeve en lid van de centrale cliëntenraad van zorggroep Pasana. In deze periode was Dijkstra ook lid van de deelnemersraad van de stichting Doarpswurk. De heer Dijkstra heeft diverse politieke functies gehad. Zo was hij van 1987-1994 raadslid en van 1994-1997 voorzitter van het CDA, gemeente Wieringen. De heer Dijkstra is sinds 2014 raadslid in de gemeente Dantumadiel.

 

Op de foto ziet u van links naar rechts:

de heer Roel Dijkstra, de heer Jacob Wybren Bouma, mevrouw Geertje Wijnstra-Eisma, burgemeester Sicko Heldoorn, mevrouw Antje Brouwer-Zwart en de heer Sijberen Visser.

 

foto: Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button