RegionaalSport

Vijf medailles voor SVK

NIEUWEHORNE – Zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor de meiden van groep 5. Ditmaal in Nieuwehorne. In wedstrijd 1 begon Emmy Bloemsma jeugd F. Ze mocht beginnen bij vloer. Ze was haar oefening wat vergeten, maar turnde de elementen gelukkig goed. Na het goed turnen van brug,  balk (2e) en sprong mocht ze een gouden medaille in ontvangst nemen.

In wedstrijd 2 was de grootste groep aan de beurt. Femke de Bruin en Maxime Feenstra komen uit in de junioren E. Femke had vandaag een beetje pech. Maar ze heeft ondanks haar zere knieën toch de gehoopte series op vloer weten te springen. Op haar sterke onderdeel balk liet ze zichzelf wederom zien en werd hierop 2e. Maxime had een stabielere wedstrijd. Ze had hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar de grote fouten bleven gelukkig uit. Dit leverde haar een mooie 5e plaats op. Lieke de Bruin Jeugd N4 liet grote verbeteringen zien t.o.v. de vorige wedstrijd. Een complete oefening op brug en zelfs met val een 3e plek op balk. Ook sprong ze voor het eerst half in half uit. Lieke turnde nog niet strak genoeg om in aanmerking te komen voor een medaille.  Kristien Gommers en Sarah van der Meulen turnen in de categorie jeugd E. Kristien begon op vloer met een strakke dans en vooral strakke elementen, hierop werd ze dan ook 1e.

Sprong is niet zo haar onderdeel en daar zijn dan ook nog punten te behalen. Voor vandaag waren haar oefeningen genoeg voor een zilveren medaille (2e plek). Sarah had wat schoonheidsfoutjes op vloer en ook sprong ging bij haar niet zoals ze het graag wil. Echter ging balk super goed en hierop behaalde ze dan ook een 1e plaats.  Alle oefeningen samen waren voor haar goed voor een derde plaats.

In de derde wedstrijd kwam Femke Damstra in actie bij de junioren D. In een ontzettend sterk deelnemersveld wist ze mee te doen om de medailles. Op vloer sprong ze haar gedurfde serie, overslag streksalto, erg goed. Ook op de andere toestellen liet ze stabiele oefeningen zien. Met haar vierde plaats resulteerde dit in een knappe bronzen medaille.

In de vierde wedstrijd was het de beurt aan Anna Nuveld Senioren D en Julia Lautenbach junioren F. Julia turnde iets minder stabiel dan haar vorige wedstrijd. Dit gold echter niet voor de brug. Ze liet een oefening zien zonder stoppen en dit werd beloond. Ze werd hier knap 3e op. Anna Nuveld was zaterdag in topvorm. Op alle toestellen wist ze bij de top 5 te blijven. Op balk en vloer liet ze zelf alle concurrenten achter zich. Ze nam dan ook het goud mee naar huis.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button