Sport

VIOD wint verdiend van Kollum

KOLLUM – Direct vanaf de aftrap lieten de gasten zien dat ze vorige week niet voor niets van koploper Wykels Hallum hadden gewonnen.  Binnen het eerste kwartier werd slecht verdedigen van Kollum tweemaal genadeloos afgestraft en leek het vervolg van de wedstrijd een formaliteit. Met zijn 14de seizoensdoelpunt bracht Gerard van Zonneveld  de spanning halverwege de eerste helft nog wel terug, maar in het vervolg gaf de ploeg niet thuis en gingen de punten verdiend mee naar Driesum.

Na de nederlaag op het kunstgras bij ONT was het voor Kollum belangrijk om vandaag de punten thuis te houden om zo niet alleen VIOD, maar ook een beetje lucht te scheppen om eventueel nakompetitie te ontlopen. Vanaf de aftrap was het echter VIOD dat de lakens uitdeelde en binnen tien minuten spelen was Sjoerd Visser tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar wist Andries Dijkstra redding te brengen. In de elfde minuut was hij echter kansloos op de derde mogelijkheid van Visser die matig verdedigen resoluut afstrafte. Kollum kon hier weinig tegenover stellen, een schotje van Benjamin Zondervan werd door Otte Visser tot corner verwerkt. Opnieuw slecht verdedigen werd door VIOD afgestraft, ditmaal mocht Erik van der Veen alleen op Dijkstra afgaan en beheerst de 0-2 aantekenen. Met lange ballen probeerde Kollum om de spitsen Gerard van Zonneveld en Randy van Malsen in stelling te brengen, echter stond het vizier van beide niet op scherp. Nadat Randy van Malsen goed voorbereidend werk van Benjamin Zondervan niet wist af te ronden kwam geheel onverwachts toch de aansluitingstreffer. Met opnieuw een lange bal mocht Gerard van Zonneveld alleen op Visser afgaan, door de keeper met een schijnbeweging te omspelen ronde hij beheerst af. Het geloof leek daarmee weer iets terug te zijn gekomen, de wil was er dan ook wel, maar verdedigend bleef VIOD gemakkelijk overeind tot de rust.

Na de thee hoopte het Kollumer publiek dat er een feller Kollum aan de aftrap zou komen te staan. In de eerste minuten leek dit ook het geval te zijn en had Efraim Wagenaar de kans om beide ploegen weer in evenwicht te brengen. Door goed voorbereidend werk van Randy van Malsen kwam Efraïm vrij voor Visser, maar zijn inzet werd door de keeper tot corner verwerkt. De wedstrijd speelde zich vervolgens grotendeels op het middenveld af, Kollum wist het de gasten niet echt moeilijk te maken en de kansen bleven weg. Wat wel positief was, was de K site, die ook nu weer vooraf met vuurwerk de ploeg had verwelkomd en ondanks de achterstand telkens met hun aanmoedigingen de ploeg probeerde op te peppen. Het antwoord van Kollum bleef echter deze dag achterwege, ook al probeerde Jaring Kloetstra het met enkele wissels het tij te keren. In de slotfase maakte Sander Gietema een lichte overtreding binnen de zestien en mocht Erik van der Veen vanaf elf meter aanleggen voor de 1-3 eindstand.