HoofdnieuwsRegionaal

Vliegbewegingen boven de Marnewaard

KOLLUM/MARNEWAARD – Van dinsdag 28 juni tot en met donderdag 30 juni 2016 oefenen eenheden van de Koninklijke Lucht- en Landmacht gezamenlijk ten behoeve van Close Air Support-opleidingen. De vluchten vinden plaats in en boven oefenterrein de Marnewaard. Van maandag tot en met donderdag vinden de vliegbewegingen tussen 09.00 en 17.00 uur plaats.

Tijdens deze oefeningen trainen zogenaamde Forward Air Controllers samen met jachtvliegers de Close Air Support missie. Hierbij gaat het om militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan de vliegers van de Koninklijke Luchtmacht over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. Het is noodzakelijk om deze samenwerking in praktijksituaties te beoefenen. Hiertoe vinden in het jaar verschillende oefeningen plaats in het luchtruim boven Nederland.

In het vastgestelde oefengebied vinden vliegbewegingen plaats met militaire jachtvliegtuigen op 1500 voet (500 m ) met uitzondering van het Waddengebied, het Natura 2000 gebied Lauwersmeer. Boven het militaire oefenterrein de Marnewaard geldt een minimum vlieghoogte van 250 voet (75 meter).

Vanwege operationele reden of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken. Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidshinderklachten kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0226033. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder .

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button