Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Vluchtelingen Gerkesklooster vertrekken naar WTC Leeuwarden

BUITENPOST – De 39 vluchtelingen in de crisisopvang in Gerkesklooster vertrekken vrijdag 16 oktober naar Leeuwarden. De vluchtelingen verhuizen naar de noodopvang in het WTC. Zij verblijven daar de komende maanden, totdat zij verder kunnen naar een registratiecentrum elders in het land. Daar kan de asielprocedure starten, waarna de IND beoordeelt of de vluchtelingen mogen blijven of niet.

De opvang van de vluchtelingen in Gerkesklooster is uitstekend verlopen. Dat is mede mogelijk gemaakt door de gastvrije opstelling van het dorp. Veel inwoners hebben zich ingezet voor de opvang van de vluchtelingen. In korte tijd zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Van het spontaan inzamelen van speelgoed door de kinderen van de basisschool, tot een sportieve middag met de voetbal- en korfbalclub. Het college van burgemeester en wethouders waardeert dit enorm.

De vluchtelingen zijn uiteindelijk bijna tweeënhalve week te gast geweest in Gerkesklooster. Met het vertrek van de vluchtelingen komt een einde aan de crisisopvang in De Claercamp. Vanaf maandag 19 oktober ruimt de gemeente de voormalige school weer op. De gemeente gaat daarna verder in gesprek met het dorp over de bestemming van het gebouw.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button