Sport

Vol turnweekend voor Wardy

KOLLUM – Het weekend van 24 en 25 mei kende een vol programma voor een aantal turnsters van Wardy Kollum. Op zaterdag werd in IJlst het Fries kampioenschap turnen voor de niveaus 11 en 12 gehouden. Op dezelfde dag was in Breda het Nederlands kampioenschap turnen voor de 1e en 2e divisie. Een dag later waren in Breda de landelijke toestelfinales en in Zwolle de landelijke halve finale acrogym voor C-niveau. Anna Baukje van Dellen deed in IJlst mee aan het Fries kampioenschap in de categorie pre-instap niveau 12. Tijdens de voorrondes eerder dit seizoen viel deze jonge turnster bij beide wedstrijden al in de medailles. Zaterdagochtend liet zijn wederom nette oefeningen zien en eindigde met een puntenaantal van 51.00 op een 10e plaats.

In Breda kwam Evelyn Bakker in actie bij het Nederlands kampioenschap in de categorie jeugd1 N3. Na een lange reeks van verschillende kwalificatiewedstrijden heeft Evelyn op knappe wijze en vele prachtige resultaten dit NK weten te bereiken. Zaterdagmiddag ging zij goed van start op het toestel brug en behaalde daar een hoge score van 14,05 punten. Ook op de evenwichtsbalk wist zij haar zenuwen onder controle te houden en turnde een oefening zonder grote fouten. Op de vloer liet ze een prachtige oefening op muziek zien waarmee ze wederom een 14+ score behaalde. In totaal behaalde zij een score van maar liefst 51.933 punten en eindigde daarmee als 8e van Nederland. Een geweldige prestatie van dit talent.

Ook op zondag mocht Evelyn de turnhal betreden voor de landelijke toestelfinales omdat zij zich tijdens de halve finale hiervoor op twee toestellen had weten te plaatsen. Op het toestel sprong behaalde Evelyn een 9e plaats. Op haar favoriete toestel vloer liet zij een goede oefening zien, maar werd benadeeld door de jury en kreeg ‘maar’ 12.867 punten waar zij een dag eerder nog 14.00 punten voor kreeg. Op vloer behaalde zij een 8e plaats.

Tenslotte werd in Zwolle de landelijke halve finale acrogym gehouden waar het duo Daphne Diertens en Enola Kramer meededen op het hoge C-niveau. Zij begonnen sterk aan hun balansoefening en behaalden daarmee een goede score. Hierna was het de beurt aan hun tempo-oefening, maar helaas moesten ze een val incasseren waardoor de kans op doorstroming bekeken was.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button