Regionaal

Volle zaal bij “ De Brekbere Sirkel “in Westergeest

WESTERGEEST – Zaterdagavond was de Theatervoorstelling “ De Brekbere Sirkel “ in M.F.C. De Tredder te Westergeest. Dit trok veel belangstelling, waardoor de stoelen vrijwel allemaal bezet waren.
‘De Brekbere Sirkel’ is een swingende Friestalige muziektheatervoorstelling over een schrijnende lovestory vol Amerikaanse rootsmuziek met Tet Rozendal, Wybo Smids en Gurbe Douwstra.

Elise en Didier beleven samen een vurige liefde. Maar als hun dochtertje ziek wordt en overlijdt, ontsteekt Didier in woede en zoekt Elise troost. Wat als je het allerbelangrijkste kwijtraakt?

Indrukwekkende voorstelling
Het was een indrukwekkende voorstelling, waarin emotie een grote rol speelt en waar de toeschouwer, ieder voor zich, een eigen beleving aan geeft. Soms schokkend, dan weer confronterend, ontroerend en emotioneel. Met veel respect voor de hoofdrolspelers, een rol die hun op het lijf geschreven is. De Amerikaanse rootsmuziek was zeer passend en maakte de voorstelling heel bijzonder en compleet

De organisatie
De organisatie was in handen van de “Foestrumer Froulje”.Dit zijn vijf vrouwen uit Westergeest, die hun nieuwe M.F.C. de Tredder graag op de kaart willen zetten.  Het centrum is uitermate geschikt voor verschillende voorstellingen. Het heeft een schitterend podium, waar iedereen een prima zicht op heeft.Het podium is zelfs te gebruiken als buitenpodium, geschikt voor muziek- en theater-optredens.

Volgende voorstelling
Afgelopen jaar heeft Tryater gebruik gemaakt van het M.F.C. en daar de premiére beleefd van “De wierheid fan Wylgeragea “. Een enorm succes voor de organisatie en Tryater.Tryater heeft laten weten dat ze graag weer naar Westergeest komen. Waarschijnlijk komen ze 29 november 2017 met hun nieuwe voorstelling “ Wat jo wolle ”. De “Foestrumer Froulje” houden u graag op de hoogte en doen dit via de website van M.F.C. De Tredder en andere media.

Foto’s Ulbe de Jong

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button