Regionaal

Volledige stremming kruispunt Bocksmeulen – Lauwersseewei – Trekwei

DOKKUM – Van 11 oktober tot en met 11 november is het kruispunt bij de Bocksmeulen, Lauwersseewei en Trekwei volledig gestremd. Namens de gemeente vervangt BAM Infra Regio Noordoost Wegen uit Drachten het bestaande kruispunt door een verkeersveilige kluifrotonde.

Door de komst van de Centrale As verandert de verkeerssituatie aan de oostzijde van Dokkum. Het realiseren van een kluifrotonde zorgt hier voor een verbetering van de verkeersveiligheid. In de huidige situatie zijn op dit kruispunt de afgelopen jaren regelmatig ongelukken gebeurd. Voor fietsers komt er een ook een veilige oversteek. Deze sluit aan op het nieuwe fietspad langs de Trekwei. Dit fietspad loopt van de kluifrotonde tot aan de Dokkumerleane in de gemeente Dantumadiel.

Het bestaande kruispunt wordt vervangen door een kluifrotonde die volledig wordt gemaakt van beton. Dit is zeer onderhoudsarm, waardoor er gedurende 25 jaar geen onderhoud nodig is. De werkzaamheden worden binnen 5 weken uitgevoerd en dat is relatief kort. Hierdoor is de overlast voor de omgeving zo beperkt mogelijk. Het verkeer wordt deze periode omgeleid.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button