Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Voorlichtingsavond ‘Ik ben in de overgang… Wat nu?’

DRACHTEN – MenoCare, het kenniscentrum voor overgangsklachten van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, organiseert op donderdag 15 mei aanstaande een voorlichtingsavond rondom de overgang. Belangstellenden zijn van 19.30 tot 22.00 uur welkom in hotel van der Valk aan de Lavendelheide 4 in Drachten.

Klachten bij de overgang

Iedere vrouw krijgt vroeger of later te maken met de overgang. Ruim 90% van de vrouwen is geïnteresseerd in een behandeling bij overgangsklachten. Tijdens de voorlichtingsavond komen onderwerpen als overgangsklachten, gewicht, bekkenbodemspieren, medicatie, natuurlijke supplementen, borstkanker en hormoonyoga aan bod. Sprekers zijn onder andere Harold Mous (gynaecoloog), Bauwina van der Kooi en Janny Does (verpleegkundig overgangsconsulenten), Anneke Riemersma (gewichtsconsulent) en Jantina de Haan (bekkenfysiotherapeut).

De avond is interessant voor vrouwen die al in de overgang zijn en voor anderen die meer over dit onderwerp willen weten. Deelname aan de avond is gratis. Wel worden geïnteresseerden verzocht zich op te geven via www.menocare.nl of via de polikliniek Gynaecologie van ziekenhuis Nij Smellinghe op telefoonnummer (0512) 588 824.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button