HoofdnieuwsRegionaal

Voormalige dokterspand winnaar Regnerus Steensmaprijs 2015

KOLLUM – Vrijdagmiddag heeft Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland voor de derde keer de Regnerus Steensmaprijs ter waarde van € 3000,- uitgereikt. Klaas Jan Stellema en Jantina de Vries hebben de prijs in ontvangst mogen nemen, zij wonen aan de Voorstraat in het oude dokterspand waar om 2004 een uitslaande brand was. De woning is vanaf 2006 weer prachtig opgeknapt en wordt tegenwoordig als woning met daarnaast een Bed en Breakfast gebruikt.

Ook werden er twee extra aanmoedigingsprijzen van 750 euro uitgereikt aan Willem en Frijke de Boer van de Voorstraat 19 in Kollum en Bert v/d Woude en Tjerkje v/d Laan van ‘t Paradyske 3 uit Kollum.

De prijsuitreiking vond plaats in de Oudheidkamer in Kollum. Architect Broor Adema heeft het juryrapport voorlezen en de winnaar bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om het winnende pand te bezoeken.

Regnerus Steensmaprijs 2015

Het behoud van monumenten, maar ook van niet op de monumentenlijst geplaatste beeldbepalende monumenten, vraagt van een eigenaar zorg en aandacht, tijd en geld. Om de eigenaren van monumentale of beeldbepalende panden in de gemeente Kollumerland c.a. te steunen, en aan te moedigen om hun pand op historisch verantwoorde wijze te onderhouden of te restaureren, is in 1998 de Regnerus Steensmaprijs in het leven geroepen.

 

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button