HoofdnieuwsRegionaal

Voornemen voor AZC in Dokkum

DOKKUM – Het college van de gemeente Dongeradeel staat positief tegenover de komst van een AZC in Dokkum. Dit maakte het college bekend tijdens de raadsvergadering op donderdagavond 10 september. De gemeente en het COA gaan gezamenlijk bekijken of het voormalige AZC-terrein geschikt is voor de nieuwe opvanglocatie met maximaal 600 plaatsen. 

Voorlopig besluit

De vluchtelingenstroom neemt toe en het college is van mening dat ook Dongeradeel haar steentje kan bijdragen als het gaat om de opvang van mensen in nood. Op het verzoek dat het COA aan de gemeente deed, is daarom positief gereageerd. Wel heeft de gemeente een aantal voorwaarden op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, veiligheid en financiën. De komende weken gaat de gemeente daarover in gesprek met het COA.

Zorgvuldig proces

Het college hecht waarde aan snelheid en een zorgvuldig proces. De direct omwonenden zijn geïnformeerd. De komende weken worden inwoners geïnformeerd, worden gesprekken gevoerd met maatschappelijke instanties en wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op basis van deze gesprekken en bijeenkomsten en de afspraken met het COA over de randvoorwaarden, vindt er een consultatie in de raad plaats. Het college neemt hierna een definitief besluit.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button