HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde voorjaarsschoonmaak in de gemeente Kollumerland c.a.

KOLLUM- Zaterdag 9 maart 2013 is het de Landelijke Opschoondag. ‘s Morgens verzamelden de vrijwilligers zich in het havengebouw van de Watersportvereniging ‘De Rijd’ in Kollum. Onder genot van een bakje koffie gaf Henk de Bruyn van de gemeente Kollumerland eerst even uitleg en kreeg iedereen die te voet ging en routebeschrijving. Ook gingen er een aantal mensen in bootjes langs de waterkant zoeken naar zwerfafval.

Langs de route waren enkele verzamelpunten waar men de gevulde plastic zakken kon inleveren zodat daar de medewerkers van de gemeente de volle plastic zakken konden ophalen. Daarna was het woord aan wethouder Jelle Boerema, hij roemde de vele vrijwilligers die aanwezig waren om zich in te zetten. Daarna was de officiële start dit gebeurde door de jongste vrijwilliger Mark Huizinga,te voorzien van een reflecterend hesjes,  zo werd iedereen succes toegewenst en na afloop was er voor iedereen een welverdiende warme kop snert. Op de laatste foto is ook te zien wat er allemaal gevonden is.

Met de Landelijke Opschoondag luiden inwoners van honderden gemeenten op feestelijke wijze de voorjaarsschoonmaak in. Deze dag is bedoeld om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

Volgende week zullen een aantal basisscholen een vervolg geven aan deze actie door in de omgeving van de school ook het zwerfafval te gaan opruimen. Zo hebben onder andere CBS Op De Hoogte te Burum, CBS De Wegwijzer te Kollumerpomp en de Koningin Julianaschool in Kollum acties op touw gezet.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button