RegionaalSport

VV Buitenpost en KV Flamingo’s sluiten kunstgrasvelden voor jeugdspelers

BUITENPOST – De kunstgrasvelden van voetbalvereniging Buitenpost en korfbalvereniging Flamingo’s op sportpark De Swadde zijn vanaf maandag 17 oktober gesloten voor trainingen en wedstrijden van jeugdspelers. Dat hebben de besturen van beide verenigingen besloten. Het gaat om teams tot en met 19 jaar.

De besturen laten senioren vrij in de keuze om wel of niet te spelen op het veld met rubberkorrels. “Wij nemen de jeugd in bescherming en laten de lastige vraag of het wel of niet verstandig is op het kunstgrasveld met rubberkorrels te spelen niet over aan kinderen”, verduidelijkt voorzitter Paul Olijve van VV Buitenpost de bestuursbesluiten. 

Het bestuur van de voetbalclub geeft vrijdagavond tijdens de ledenvergadering een toelichting op de genomen maatregel. Het besluit geldt in ieder geval tot de uitkomsten van een landelijk onderzoek naar het spelen op rubbergranulaat bekend zijn. Voetbalverenigingen met een kunstgrasveld waar de jeugdteams van VV Buitenpost een uitwedstrijd moeten spelen, krijgen een verzoek van de club om rekening te houden met het standpunt van VV Buitenpost en de jeugdteams in te delen op grasveld.

Gezondheidsrisico’s

“Wij zijn tot de keuze gekomen omdat het onduidelijk is hoe groot de gezondheidsrisico’s zijn van het spelen op het kunstgrasveld met rubbergranulaat. Dit naar aanleiding van het tv-programma Zembla dat een uitzending heeft gewijd aan dit onderwerp.” Ook het landelijk overleg afgelopen maandag van de KNVB, het RIVM, het ministerie van VWS en de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) heeft voor VV Buitenpost en KV Flamingo’s onvoldoende duidelijkheid gegeven in de mate van risico’s voor met name jeugdspelers. “Wij willen ook niet wachten op de uitslag van het nieuwe onderzoek dat het RIVM gaat verrichten”, aldus Olijve.

Afgesloten

De voetbaltweedaagse van voetbalschool Veerkr88 gaat volgende week op sportpark De Swadde gewoon door, maar maakt geen gebruik van het kunstgras. Dit geldt ook voor de korfbaltweedaagse Korfschot 21. De consequentie van het sluiten van het veld voor jeugdspelers kan wel zijn dat sommige teams maar één in plaats van twee keer per week kunnen trainen. De kunstgrasvelden zijn buiten wedstrijden en trainingen om afgesloten voor spelende kinderen, ongeacht de leeftijd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button