VV Buitenpost speelt gelijk tegen DOS Kampen

BUITENPOST – Afgelopen zaterdag stond de 3e en voorlopig laatste bekerwedstrijd op het programma. Na het onnodige verlies tegen zondag hoofdklasser FVC (1-4), en afgelopen woensdag een overwinning tegen zondag 1e klasser GVAV Rapiditas (0-2), ontvingen de Blauwkes (1E) zaterdag een gerenomeerde tegenstander op sportpark “De Swadde”: zaterdag 1e klasser DOS Kampen uit Kampen (1D). De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter G.E. van der Meijden uit Mûnein. Bij Buitenpost ontbraken door blessures nog Dirk Rinze Pilat (op de weg terug van ernstige knieblessure), Dorjan Berisha (buikspier) en Pieter Henstra (knie). Daarnaast waren Martijn van Roeden, Jasper Sietzema en Gerard Dotinga buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Onder een stralend nazomers zonnetje werd er afgetrapt. Het zou geen sprankelende wedstrijd worden vanmiddag. De spanning en vele mogelijkheden, vergoedden evenwel veel. Hiervan was echter in het eerste half uur niets te merken. Wél kwamen er enkele mogelijkheden, maar beide ‘kemphanen’ waren erg onzorgvuldig. Veel foutieve passes en hierdoor kleine overtredingen. Na enkele minuten opende DOS Kampen ‘de schiettent’. Na een duel tussen Buitenpost- verdediger Marco van Leijen en Yorick Schuur van DOS Kampen, gaf leidsman G.E. van der Meijden een vrije trap. De in de beginfase zeer actieve Kampenaar Lenhard de Velde belastte zich met dit klusje, maar Buitenpost-keeper Robert van der Laan kon handelend optreden. Dat deed hij ook na tien minuten op wederom een vrije trap van De Velde. Langzamerhand kreeg Buitenpost meer grip op de wedstrijd en na ruim 20 minuten testte Buitenposter Simon Schreiber keeper Demi Loet-loetoer van DOS Kampen. Loet-loetoer bleef echter prima overeind.

Zoals gezegd, kwamen de mannen van trainer Patrick Zwart en René van der Weij steeds beter in de wedstrijd. De Kampenaren bleken meer gewend aan kunstgras en vonden het gras op het Buitenposter sportpark eigenlijk te lang. Hiervan was echter totaal geen sprake. Voor Buitenposter begrippen verkeert het hoofdveld op dit moment namelijk in prima staat! Het Blauwke- vizier stond vandaag echter nog niet op scherp. Voor de thee kwamen er nog mogelijkheden van Joran Olijve (2x), Rob Dijkstra, Simon Schreiber (2x). Bij hun pogingen stond keeper Loet-loetoer steeds op de goede plek, of verdween de bal naast zijn veste. Daartegenover stonden twee pogingen van DOS Kampen: Een vrije trap van Patrick Bastiaan werd een prooi voor Buitenpost-keeper Robert van der Laan en op een schot van Kampenaar Jord van der Weert kwam Van der Laan wederom als winnaar uit de strijd. De ruststand bleef 0-0.

Na de verplichtte rust duurde het nog 10 minuten voor de wedstrijd echt loskwam. Buitenpost gooide er nog een schepje bovenop en de thuisploeg voelde dan ook, dat er vanmiddag meer dan een schamel gelijkspel in zat. Buitenposter Sip Jaap Bos stookte het vuur op. Na een prima actie over de linker kant, kwam hij het strafschopgebied binnen, leverde een prachtige voorzet af op Simon Schreiber. Schreiber’s schot belandde echter via ploeggenoot Jorrit Terpstra bij de Kamper goalie Loet-loetoer. Daarnaast had scheidsrechter Van der Meijden buitenspel geconstateerd.

Enkele minuten na zijn schitterende actie werd Bos licht aangeslagen naar de kant gehaald. Zijn vervanger was de afgelopen week tegen GVAV Rapiditas prima acterende Alex van der Veen. Trainer Zwart wilde ook vanmiddag winnen en bracht even later wederom een verse kracht binnen de lijnen. Danny Boersma kwam Rob Dijkstra vervangen. De mouwen werden nog eens extra opgestroopt en het tempo verhoogd. ‘Jonge hond’ Joran Olijve probeerde het van afstand, maar was veel te gehaast en schoot hoog over. Daarna was er geel voor invaller Maurice Vespignani na een overtreding op Buitenposter Jorrit Terpstra. De vrije trap van Olijve leverde door een redding van DOS Kampen- keeper Demi Loet- loetoer slechts een corner op. De rebound – uit de corner van Jan Oppedijk – was voor Olijve. Zijn voorzet leverde via Jorrit Terpstra en uiteindelijk de Kamper- keeper een nieuwe corner op. Hierna moest DOS Kampen- verdediger Kees van Bruggen het veld verlaten. Later zou duidelijk worden, dat Van Bruggen een gebroken neus had opgelopen. Zijn vervanger heette Jesper Kraaijenbrink. In de voor de toeschouwers hectische, maar prachtige eindfase kwamen er nog kansen voor Jorrit Terpstra (schot in het zijnet), Ruben Boekhout (na prachtige aanval via Alex van der Veen), Joran Olijve (vrije trap hoog over), en een kopbal van Buitenpost-tank Alwin Kuperus uit een corner van Jan Oppedijk. Tussendoor was er nog één geweldige kans voor de gasten uit Kampen. Rob Kabboord kon alleen door, maar stuitte op Buitenposter sluitpost Van der Laan. Geel was er nog voor DOS Kampen- invaller Jesper Kraaijenbrink na het vasthouden van Alex van der Veen. Buitenpost kreeg nog één mogelijkheid via Jorrit Terpstra. Meer dan een corner leverde dit echter niet op, waarna scheidsrechter Van der Meijden voor het einde floot. Met de inzet van de Buitenposters zit het wel goed. Oók het creëeren van kansen is geen probleem, nu nog het laatste stapje: de trekker overhalen! Trainer Zwart en assistent Van der Weij dienen hun selectie aanstaande zaterdag op scherp te hebben voor de competitie. De eerste wedstrijd tegen Omlandia in Ten Boer staat op het programma!

Gele kaart: Ruben Boekhout (Buitenpost), Maurice Vespignani (DOS Kampen) en Jesper Kraaijenbrink (DOS Kampen)

Opstelling Buitenpost: Robert van der Laan, Aaron Boekhout, Alwin Kuperus, Marco van Leijen, Sip Jaap Bos (62/ Alex van der Veen), Jan Oppedijk, Simon Schreiber, Rob Dijkstra (66/ Danny Boersma), Ruben Boekhout, Jorrit Terpstra, Alex van der Veen

Opstelling DOS Kampen: Demi Loet-loetoer, Wim Snippe (29/ Maurice Vespignani), Kees van Bruggen (80/ Jesper Kraaijenbrink), Christian van der Worp, Patrick Bastiaan, Jorian Wellenberg (59/ Matthijs Winters), Jord van der Woerd, Rob Kabboord, Lenhard de Velde, Jorik van der Schuur, Emiel Diender.