HoofdnieuwsRegionaalSport

VV Buitenpost start oefencampagne met winst op Lions

BUITENPOST – VV Buitenpost is de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 gestart met overwinning. De eerste selectie won een oefenduel tegen HSC Lions ’66 uit Leeuwarden thuis met 4-1. Het tweede elftal oefende tegelijk tegen het tweede van Lions en wist met ruimere cijfers te winnen: 8-1.

De nieuwe trainer René van der Weij, vorig seizoen nog assistent-trainer bij de Blauwkes, gaf de jeugdspelers Gerwin van der Wal en Wim de Vries direct een kans tegen de Leeuwarder club. Ook nieuwkomers Joop Pijnacker (Kollum) en Sven Rozendal (Zwaagwesteinde) begonnen in de basis. Dat Buitenpost een maatje te groot was voor de vierdeklasser, werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds duidelijker. Het betere spel werd echter niet uitgedrukt in veel doelpunten. “Ik heb bij vlagen goed voetbal gezien en ook het positiespel was goed. We hebben ons alleen te weinig beloond in de score”, aldus Van der Weij. Doelpuntenmakers bij Buitenpost waren Sip Jaap Bos, Joop Pijnacker, Sven Rozendal en Jorrit Terpstra.

Op 8 augustus doet VV Buitenpost mee aan het  Lauwersmeer Toernooi. Van 14 tot 16 augustus is er een trainingskamp in Leeuwarden met op zaterdag 15 augustus om 17.00 uur een oefenwedstrijd tegen LAC Frisia.  Velen droomden ervan dat de Blauwkes in het nieuwe seizoen het mochten opnemen tegen Harkemase Boys in de hoofdklasse. Helaas is promotie niet gelukt, maar dat betekent dat de oefenpot tegen de Harrekieten wel gewoon door kan gaan. Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 18 augustus om 19.30 uur in Harkema. Na deze voorbereiding staan de bekerwedstrijden gepland: op 22, 25 en 29 augustus. De start van de competitie is op 5 september.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button