Sport

VV Kollum en CSV Be Quick Dokkum hijsen de regeboogvlag

KOLLUM – In navolging van Drachtster Boys en VV Buitenpost hebben VV Kollum en CSV Be Quick Dokkum op zaterdag 16 mei gezamenlijk om 11.55 uur de Regenboogvlag in top gehesen.

“VV Kollum wil zo laten zien -in woord én daad- dat iedereen welkom is op de club”, aldus voorzitter Bauke Schat, “ongeacht zijn of haar kleur, geloof, culturele achtergrond of geaardheid. Voetbal is een sport voor iedereen en wij willen dat iedereen zich veilig, vertrouwd en welkom voelt op onze club. Discriminatie of racisme wordt bij ons niet geaccepteerd. Een helder signaal dat wij hierbij met kracht uit willen dragen.”

De actie vindt plaats ter ondersteuning van de beweging die begin dit jaar is opgezet door Sipke Jan Bousema om van Fryslân een Regenboogprovincie te maken. Op woensdag 27 mei aanstaande zullen Provinciale Staten hierover stemmen. Bij een positieve uitslag zou dit betekenen dat Fryslân de laatste Nederlandse provincie is die zich aansluit bij het hijsen van de Regenboogvlag tijdens speciale dagen en evenementen, zoals Roze Zaterdag of Coming Out Day.

In verband met de nog steeds geldende coronamaatregelen heeft de club ‘en petit comité’ zaterdag de Regenboogvlag in top gehesen.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Discriminatie of racisme wordt bij ons niet geaccepteerd. Een helder signaal dat wij hierbij met kracht uit willen dragen. Duidelijke taal,bedankt !!! Sjoerd en Anneke Zondervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button