HoofdnieuwsRegionaalSport

VV Kollum gestart met unieke eigen voetbalschool

KOLLUM – Op vrijdag 18 september is VV Kollum onder prachtige weersomstandigheden gestart met haar eigen voetbalschool. Een uniek concept, mede mogelijk gemaakt door de Jumbo, Leffelsportswear en Louw Spijkerman Zeevis, waarmee de club investeert in de opleiding van zowel haar jeugdspelers als in de opleiding van gekwalificeerde jeugdtrainers. VV Kollum wil graag meer sponsoren binden aan dit unieke concept om dit structureel in te kunnen bedden in de jeugdopleiding.

Doelstelling van de voetbalschool is uiteindelijk om onze jeugdspelers en de toekomstige eerste elftal spelers te helpen een completere voetballer te worden. Maar ook om er voor te zorgen dat er gekwalificeerde trainers voor de jeugdploegjes komen. Met de voetbalschool kunnen onze jeugdleden zonder contributieverhoging extra trainingen doorlopen. Uiteraard zal niet iedere jeugdspeler uiteindelijk het eerste elftal halen, maar de initiatiefnemers van deze voetbalschool zijn ervan overtuigd dat iedere jeugdvoetballer beter kan worden gemaakt. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.

Tijdens de circuittraining waarin “dribbelen en drijven”, “passen en trappen”, techniek, “loop en coördinatie”, scoren en partijspelen aan de orde komen worden de jeugdtrainers begeleid door gekwalificeerde trainers.

Rode draad in de voetbalschool is plezier! De belangrijkste taak van de jeugdtrainer is om de jeugdspelers zodanig te beïnvloeden dat ze met plezier het voetbalspel beter willen leren spelen. Dat betekent dat er (ook persoonlijke) aandacht voor de jeugdvoetballertjes zal zijn. Door de verhouding trainers-spelers kan dit heel goed worden gerealiseerd. Tijdens de eerste training waren ruim 50 f-pupillen en e-pupillen aanwezig.

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button