VV Kollum herpakt zich tegen SC Stiens

KOLLUM – Na de enorme uitglijder op 5 oktober 2019 in Stiens (9-1 verlies) zinde de ploeg van Ron de Boer in de thuiswedstrijd op revanche. Na een mindere periode werd het bovendien tijd om weer wat aan het zelfvertrouwen te werken. Na het laatste fluitsignaal kon geconcludeerd worden dat deze missie van vv Kollum geslaagd is. Men domineerde de hele wedstrijd met goed voetbal, maar kreeg met een 2-2 gelijkspel eigenlijk twee punten te weinig.

De eerste minuten van de wedstrijd was het na een aantal voetballoze competitie-weken begrijpelijkerwijs van beide kanten even aftasten. Toch werd al snel duidelijk dat het niet een zelfde wedstrijd zou worden als de uitwedstrijd tegen Stiens. Kollum pakte langzaam het overwicht op het middenveld en had daardoor het meeste balbezit. Het leidde na 10 minuten spelen tot de eerste kans van de wedstrijd, maar het schot van Marinus Hoekstra werd door de keeper van Stiens onschadelijk gemaakt. Hoewel Stiens er af en toe gevaarlijk uitkwam werd het spel van Kollum steeds dominanter. Geheel tegen de verhoudingen in werd het in de 19e minuut echter 0-1 doordat Stefan de Vries de bal na een voorzet vanaf de rechterkant mooi tegendraads binnenkopte. Het handige maar toch duidelijk zichtbare duwen in de rug wat aan zijn kopbal vooraf ging had overigens door de scheidsrechter bestraft moeten worden met een vrije trap tegen de doelpuntenmaker. Waar de teleurstelling na een tegendoelpunt bij vv Kollum vaak de overhand krijgt en het spelniveau daarmee negatief beïnvloed bleven de oranjehemden nu hun goede, dominante en voor het publiek aantrekkelijke spel vasthouden. Een prachtig schot van Benjamin Zondervan in de 21e met buitenkant links had een doelpunt verdiend maar kwam via de paal weer terug in het veld. Een paar minuten later werd een schot van Joop Pijnacker door de keeper van Stiens ternauwernood gered. Kollum drong steeds meer aan en kreeg in de 42e minuut dan eindelijk loon naar werken toen Thieme Brandsma via een steekpass door het midden vrij voor de keeper kwam en beheerst afrondde. En volledig verdiend kwam in de laatste minuut van de eerste helft ook nog de 2-1 voorsprong op het scorebord te staan. Benjamin Zondervan werd op links weggestuurd, gaf de bal voor en Randy van Malsen liet de keeper van Stiens met zijn schot volledig kansloos.

In de tweede helft was het voetbal nog mooier dan in de eerste helft. De grote kansen voor Kollum om de voorsprong uit te breiden werden helaas niet benut en de voetbalwetten bleken ook op sportpark Baensein weer te gelden. Want toch was het weer Stiens die in de 60e minuut via Stefan de Vries de gelijkmaker produceerde. Maar ook deze teleurstelling kreeg geen vat op het spel van de Kollumers. In tegendeel, want men voelde dat de winst erin zat en creëerde de ene levensgrote kans na de andere. Maar het was of de keeper van Stiens (die vandaag echt een punt heeft gewonnen voor zijn team) die de Kollumers dwars zat of het was de onnauwkeurigheid van de aanvallers van Kollum die meer doelpunten voorkwam. Daardoor voelde het na het laatste fluitsignaal alsof Kollum 2 punten had verloren in plaats van 1 punt te winnen. Ondanks dat ging het publiek tevreden huiswaarts na een uiterst vermakelijke wedstrijd. Er is weer wat vertrouwen getankt voor de belangrijke uitwedstrijd die volgende week tegen VVI moet worden gespeeld en weer een klein stapje gezet richting handhaving in de tweede klasse I.