VV Kollum legt SC Stadspark over de knie

KOLLUM – Zondag eerste klasser SC Stadspark had in Kollum zaterdagmiddag aan 1 punt genoeg om door te gaan naar de knock-out fase van de beker. VV Kollum had een overwinning nodig om op doelsaldo door te kunnen gaan. In de rust vreesden de Kollum supporters dat hetzelfde scenario als vorige week tegen Lewenborg zich zou aftekenen.

Een half uur geweldig voetballen met een 2-0 voorsprong tot gevolg. En ondanks de legio kansen op een grotere voorsprong vlak voor rust toch een tegentreffer incasseren. Maar gelukkig stond na afloop van deze wedstrijd uiteindelijk een knappe 4-2 overwinning op het scorebord.

Voor de toeschouwers was het smullen geblazen. Beide ploegen wilden voetballen en zeker het eerste half uur werd er in hoog tempo gespeeld. Kollum domineerde het eerste half uur en de Groningers wisten niet goed onder de druk van Kollum uit te komen. Al snel werd Benjamin Zondervan na een geweldige aanvalscombinatie vanaf het middenveld binnen de 16 onreglementair afgestopt met een penalty tot gevolg. Aanvoerder Ruben Merkus benutte deze kans zeer resoluut. Twee minuten na de 1-0 wederom een snelle combinatie die eindigde bij de rappe Benjamin Zondervan die perfect in de diepte liep en nu zelf kon afronden.

Tot en met de 42e minuut volgden nog legio kansen aan Kollumer kant. Het was voor sc Stadspark een geluk dat kersverse vader Gerard van Zonneveld door de gebroken nachten vandaag niet op scherp stond. Hij speelde een ongelukkige wedstrijd door kansen die je hem normaal gesproken niet moet geven om zeep te helpen. Maar wat zal hij gebrand zijn om dit volgende week goed te maken! De wetten van het voetbal werden in Kollum ook weer bewaarheid. Als je kansen zelf niet maakt dan vallen ze aan de andere kant. Vlak voor rust scoorde sc Stadspark de 2-1 en begon men in Kollum toch weer zenuwachtig te worden.

In de tweede helft werden de intenties van de Groningers meteen duidelijk. Ze zouden uit een ander vaatje tappen zodat ze minimaal dat nodige puntje mee naar huis konden nemen. Bij het eerste waarschuwingsschot meteen na rust bracht de lat de oranjehemden redding. Het initiatief in de wedstrijd lag even bij Stadspark, maar vanaf de 60e minuut kreeg vv Kollum langzaam meer grip op het opportunistische spel van de zondag 1e klasser. Waar het thuispubliek een tijdje vreesde voor de gelijkmaker mocht Joop Pijnacker in de 64e minuut aanleggen voor een penalty en zo de 3-1 scoren.

Sc Stadspark gaf zich nog niet gewonnen en bleef jagen om het doelsaldo zo gunstig mogelijk te laten zijn. Er ontstond daardoor ruimte voor de Kollumers en in de 78e minuut bekroonde Benjamin Zondervan een geweldige wedstrijd met zijn tweede goal na een handig overstapje van Joop Pijnacker. De tweede goal van sc Stadspark die in de 85e minuut viel was onnodig, maar na de 4-2 eindstand concludeerden beide trainers dat dit wel de krachtsverhoudingen goed weergaf. Kollum bekert door en hoopt in november een aansprekende tegenstander te loten!

Volgende week de competitiestart in de tweede klasse tegen Marum. Geboren Kollumer Jan Mulder staat hier al jaren aan het roer en gooit de afgelopen seizoenen hoge ogen in de tweede klasse. Na de versterkingen die ze erbij hebben gekregen zal Marum dit seizoen zeker weer meespelen om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Voor Kollum is het een leuke uitdaging om tegen het favoriete Marum zo lang mogelijk stand te houden! De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op sportpark Baensein in Kollum.