VV Kollum pakt met volle winst 3 belangrijke punten

KOLLUM – Waar vorige week de uitwedstrijd tegen Anjum nog afgelast moest worden, konden vv Kollum en SC Berlikum op zaterdag 4 februari 2017 onder prachtige omstandigheden de competitie na de winterstop een vervolg geven. Het hoofdveld van vv Kollum lag er goed bij en de entourage blijft maar mooier worden, nu door de uitbreiding met een aantal sponsorborden waardoor een “tweede ring” ontstaat rond het hoofdveld.
Ook de jonge vv Kollum fans droegen weer bij aan een mooie entourage door voorafgaand aan de wedstrijd wat vuurwerk af te steken en zo hun spelers welkom te heten op het veld. En vuurwerk leek het ook te worden in de wedstrijd. Al na twee minuten kon Randy van Malsen de 1-0 aantekenen na een mooie pass van Alex van der Veen.

Het spel speelde zich af op de helft van SC Berlikum, er werd goed met druk naar voren gevoetbald, de duels en de tweede ballen werden steeds gewonnen door de Kollumers en SC Berlikum kon hier weinig tot niks tegen in brengen. Al in de 8e minuut van de wedstrijd kreeg Alex van der Veen een grote kans op de 2-0, maar hij schoot net naast. Geen minuut later een identieke situatie waarbij Alex van der Veen de diepte werd ingestuurd. Nu faalde hij niet en de terechte 2-0 voorsprong na 9 minuten werd door vd Veen gevierd met de jonge fans achter de goal. Het bleef vervolgens eenrichtingsverkeer richting de keeper van SC Berlikum. Maar na de snelle 2-0 voorsprong ging de scherpte er toch wat af. Eigenlijk had het na 20 minuten 4-0 moeten staan. Nu moest het Kollumer publiek tot de 33ste minuut wachten op de 3-0. Het was wederom Alex van der Veen die na een mooie steekpass van Randy van Malsen wist te scoren. Er bleven kansen komen voor vv Kollum op een grotere voorsprong voor de rust, maar zoals gezegd ontbrak de scherpte om echt aan het doelsaldo te gaan werken. Gebrek aan scherpte bleek ook uit een onnodige fout in de Kollumer verdediging die verder prima stond vandaag. In de 43ste minuut viel de 3-1 van Berlikum speler Patrick Nauta daardoor bij wijze van spreken uit de lucht.

De tweede helft kreeg het Kollumer publiek een ander beeld te zien. SC Berlikum had niks meer te verliezen en probeerde nog wat van de wedstrijd te maken door er met een stuk opportunisme en werklust tegenaan te gaan. Kollum wist hier niet onderuit te voetballen en verloor de greep op de wedstrijd volledig. De sterke wapens van vv Kollum werden niet of nauwelijks gebruikt en de druk op de Kollumer ploeg nam zienderogen toe. In de 62ste minuut kreeg SC Berlikum een vrije trap net buiten de 16 meter. Deze kans werd door een bekeken schot in de hoek van de goal verzilverd. Met de 3-2 stand nam ook de spanning toe. Ondanks deze spanning en de druk van SC Berlikum lukte het de uitploeg niet om echte kansen te creëren. Uit een counter in de 74ste minuut kon Randy van Malsen die een prima wedstrijd speelde zijn tweede goal en daarmee de 4-2 aantekenen.
Meteen na de 4-2 werden Johan Schat en Jesper Spijkstra ingebracht voor de moegestreden Alex van der Veen en Wiebe Postma. Even later kwam Ruben Merkus nog voor Arne Jan de Boer.

De hoop op een puntje of meer was bij SC Berlikum nu wel verloren en na de wissels werd het initiatief in de wedstrijd weer overgenomen door vv Kollum. Het leidde niet meer tot goals zodat er een eindstand van 4-2 genoteerd kon worden.

Volgende week staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen AVC op het programma. Maar de huidige weersverwachtingen maken het onzeker of deze wedstrijd dan gespeeld kan worden.