HoofdnieuwsRegionaalSport

VV Kollum stelt teleur tegen SV Marum

MARUM – VV Kollum is er zaterdag niet in geslaagd om de nummer twee van de ranglijst pootje te lichten. Waar Kollum in de openingswedstrijd van het seizoen er nog in slaagde om de Groningers te verrassen, zat het er deze middag geen moment in voor het team van trainer Ron de Boer.

Na een snelle achterstand mochten de Kollumers uiteindelijk niet eens klagen dat er na ruim negentig minuten slechts 3-0 op het scorebord stond.

Nadat het tweede elftal van Kollum het goede voorbeeld had gegeven door SV Marum eerder deze middag met 0-1 te verslaan, was het aan de hoofdmacht om op een winderig sportpark De Holten dit te volgen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Wit uit Groningen werd snel duidelijk wie deze middag de lakens ging uitdelen en het waren niet de bezoekers. De thuisclub was vastbesloten om de eerdere nederlaag in Kollum aan het begin van het seizoen weg te poetsen. Met de nodige inzet werden de gasten teruggedrongen. De Oranjehemden stelden hier weinig tot niets tegenover en in de vierde minuut leverde dit al de openingstreffer op voor de Marumers. Slordig balverlies van routinier Henstra aan Kollumer zijde zorgde er voor dat Rick Buma bij de eerste paal, ook doordat er verzuimd werd deze fout te herstellen, binnen kon werken. Die 1-0 achterstand was een flinke domper voor de gasten, die dat ook niet meer te boven kwamen, zo zou blijken.

De ploeg straalde bijna de gehele wedstrijd geen geloof uit dat er een resultaat behaald zou kunnen worden. Hoe anders was dit bij de thuisspelende ploeg. Deze zette na de genomen voorsprong nog maar eens extra aan, wat na een kwartier spelen bijna tot een verdubbeling van de score leidde. Aanvoerder Jordy Swieringa zag zijn inzet echter rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen.

VV Kollum kwam pas na een half uur eens gevaarlijk door. Een uitstekende pass van Ruben Merkus stuurde Gerard van Zonneveld de diepte in. Zijn poging ging voorlangs het doel, welke toch nog een corner opleverde. De korte variant werd door Johan Schat rakelings naast geschoten. Deze feiten zorgden er ook niet voor dat er bij de VV Kollum iets van beleving zou ontstaan. SV Marum aan de andere kant ontbeerde dit niet en kwam meermalen gevaarlijk door via Marc Oldewarris en ook Rick Buma. Tien minuten voor de thee waren voor Kollum in één aanvallende actie Thieme Brandsma als ook Pieter Henstra niet in staat om de bal het doel in te werken. Tot tweemaal toe werd voor de doellijn redding gebracht, daar de echte overtuiging in de afronding ontbrak. Een corner was het hoogst haalbare, waarna in de omschakeling het maar goed was dat Frank Terpstra uiteindelijk de bal verkeerd raakte, zodat er voor de Kollumers in het tweede bedrijf nog voldoende kans was om de geringe marge van één weg te poetsen. Toch moest er, zoals wel vaker gebeurt, in de slotfase van de eerste helft nog een tegentreffer worden geïncasseerd. Noël Kailola velde het vonnis vanaf de linkerpunt van het zestienmetergebied. Sander Gietema verzuimde om een effectief blok te zetten, waarna de bal op fraaie wijze in de lange hoek, buiten bereik van doelman Hoekstra, verdween. Met de 2-0 ruststand was er in de pauze voor de mannen uit Kollum voldoende stof tot nadenken om er in de tweede helft een ander spelbeeld van te maken.

Met het inbrengen van twee verse krachten, met name Randy van Malsen en Sjoerd Mulder, werd door de technische staf getracht een positieve impuls aan het team te geven. Het zou toch anders uitpakken. Al na vier minuten spelen in die tweede helft lag de 3-0 in het netje. De aan de linkerkant geheel vrijstaande Marc Oldewarris werd geen strobreed in de weg gelegd om simpel binnen te schuiven. Met name na de derde treffer in het eerste kwartier na de hervatting was de VV Kollum het spoor behoorlijk bijster en mocht men van geluk spreken dat er in deze fase niet vaker werd gescoord door de thuisploeg. Met name Marc Oldewarris was blijkbaar nog in de wolken na het derde doelpunt, toen hij een afgemeten voorzet vanaf de rechterzijde niet doeltreffend wist af te ronden. Ook Rick Buma was nogmaals dichtbij op een voorzet vanaf de linkerkant.

Na een uur spelen waren het toch ook de bezoekers die wat meer initiatief toonden. Vrijwel meteen leidde dit tot een behoorlijke kans. Joop Pijnacker, die na in de diepte te zijn gestuurd eerder met het hoofd bij de bal was dan de doelman, zorgde er voor dat Randy van Malsen vanuit de scrimmage kon afvuren. Zijn poging werd voor de doellijn weggehaald, waarna de rebound van Thieme Brandsma voorlangs ging. Nu was het aan de thuisploeg om de kleine opleving van de Kollumers aan banden te leggen. Dit gebeurde zonder al te veel moeite door hier en daar daar middels een overtreding het wedstrijdritme te verstoren. Dat dit na een dik uur spelen geel opleverde voor Jasper Siepelinga, die Wiebe Postma al te hard aanpakte, zal hen een worst zijn geweest. Eveneens in deze opleving was het Thieme Brandsma die zijn acties al te ver doorvoerde en vergat af te ronden. Ook was het laatstgenoemde die Randy van Malsen nog in kansrijke positie zette, ware het niet dat hij te scherp stond en buitenspel werd gegeven. Deze opleving leverde niet snel genoeg resultaat op voor de VV Kollum, zodat deze even snel als zij was gekomen, weer was verdwenen. In het restant van de wedstrijd was het weer SV Marum dat de bovenliggende partij was. Ondanks enkele hachelijke situaties in de Kollumer zestien, waarbij Marc Oldewarris en ook Daniël Laturiuw nog kansrijk werden, werd er niet meer gescoord.

Uit de laatste zes competitiewedstrijden wist de VV Kollum slechts één schamel puntje te behalen; een pover resultaat na de uitstekende eerste periode. Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Nijland, waarbij de wedstrijdbeleving op een hoger niveau zal moeten uitkomen dan deze middag, wil een positief resultaat tot de mogelijkheden behoren.

Foto’s Bert Wijma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button