VV Kollum verdiende meer tegen Wykels Hallum

KOLLUM – Op zaterdag 14 november 2015 stond de thuiswedstrijd tegen de op dat moment nummer 2 van de competitie Wykels Hallum op het programma. Na de goede prestatie van vorige week tegen Opende hoopte het Kollumer publiek vandaag op een goed vervolg en mogelijk zelfs een stunt. De eerste 10 minuten waren veelbelovend. Kollum liet een aantal mooie aanvallen zien, maar mistte de scherpte om deze af te ronden. Na die eerste 10 minuten kwam de wedstrijd wat meer in balans en ging het spel op en neer met aan beide kanten kansen om te scoren. Er ontspon zich een open wedstrijd die aantrekkelijk was voor het publiek. In de 42e minuut was het Wykels Hallum die de 0-1 aantekende. Na een afgeketste vrije trap werd de bal de 16 meter ingebracht. De grensrechter vlagde gedecideerd voor buitenspel maar werd wel of niet terecht overruled door de scheidsrechter. Het was Gwen Dijkstra van Wykels Hallum die naar later bleek deze beslissende goal scoorde.

In de tweede helft had Kollum het betere van het spel. Er werd hard gewerkt, de meeste duels werden gewonnen en er werden af en toe kansrijke situaties gecreëerd om de gelijkmaker te scoren.  In de afronding waren de Kollumers vandaag helaas niet gelukkig. Dat was overigens mede een verdienste van de keeper van Wykels Hallum die vandaag de beste man van zijn ploeg was.

Na afloop beaamde ook tegenstander Wykels Hallum, die door het verlies van Grootegast vandaag koploper werden, dat vv Kollum vandaag minimaal een punt had verdiend. Daar kopen de Kollumers natuurlijk niks voor, maar belangrijk is dat er een stijgende lijn zichtbaar wordt. Vandaag werd duidelijk dat als vv Kollum nog iets compacter en met een hoger baltempo weet te spelen voor geen enkele ploeg in deze competitie hoeft onder te doen. We zien dan ook met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet.

Verslag: Bauke Schat

Foto’s: RoelBergsma fotografie