EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Wandeltocht Swaddekuier voortaan in juni

BUITENPOST – De populaire Swaddekuier verhuist van augustus naar eind juni. Het stichtingsbestuur heeft besloten het tweedaagse wandelevenement vanuit Buitenpost voortaan buiten de vakantieperiode te organiseren om nog meer wandelaars te bereiken. De eerste vijf edities van de Swaddekuier vonden aansluitend aan de feestweek in Buitenpost plaats. In 2013 zijn de data 28 en 29 juni vastgelegd.

Na het feestelijke lustrum in 2012 van de Swaddekuier, zijn de voorbereidingen voor 2013 al weer in volle gang. Naast de gewijzigde data waarop gewandeld kan worden, is er nog een aantal veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Zo is de bestuurssamenstelling gewijzigd. De bestuursleden zijn nu Jan van der Bij, Marijke Brander, Rinus Buising, Nynke Kloosterman, Willem Kroodsma en Joke Slagter. Een andere verandering is de locatie van de start en finish in Buitenpost. Tot nu toe waren die aan de Parklaan. Wat de nieuwe plek in het dorp wordt, maakt het bestuur op een later tijdstip bekend.

Dat de Swaddekuier al eind juni wordt gehouden, betekent dat de organisatie eerder is begonnen met de voorbereiding voor de zesde editie. “Het houdt ook in dat de wandelaars vroeger in het voorjaar moeten beginnen te oefenen, zeker als ze de langste afstand van 40 kilometer willen lopen”, adviseert secretaris Nynke Kloosterman. “Het bestuur heeft er in ieder geval weer zin in! U ook?”

Fotobijschrift: Het nieuwe bestuur van de stichting Swaddekuier.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button