HoofdnieuwsRegionaal

Warmtekoppeling tussen het zwembad De Kûpe en Essentra Extrusions een feit

BUITENPOST – Vrijdagmiddag is de wens van Zwembad De Kûpe in Buitenpost in vervulling gegaan. De warmtekoppeling tussen het zwembad De Kûpe en Essentra  Esctrusions is in werking gezet. Dit was een grote wens van de  stichting zodat er gebruik gemaakt kan worden van de restwarmte die Essentra dagelijks heeft.

Iedereen werd ‘s middags door Bothilde Buma,voorzitter Sportcentrum 8kspelen welkom geheten, waarna er een videofilm werd getoond. Ook kwam wethouder  M. van der Veen, wethouder Sport en Cultuur, aan het woord.Daarna werd de openingshandeling verricht door de heer H. Schootstra, directeur van Essentra Extrusions en wethouder  v/d Veenen Bothilde Buma,voorzitter Sportcentrum 8kspelen. Ze moesten in de machinekamer bij het zwembad de hendels aandraaien

Vanaf 1 januari 2014 is Stichting Sportcentrum 8kspelen verantwoordelijk voor de exploitatie van Zwembad De Kûpe in Buitenpost. Een hele uitdaging, want de subsidiegelden voor het bad zijn met meer dan de helft teruggeschroefd. De stichting wil echter niet alleen het huidige pad de komende jaren in stand houden,: hun ambitie gaat verder. Samen met lokale partners – ook de overheid – willen ze een nieuwe voorziening realiseren: een voorziening waar mensen niet alleen lekker kunnen sporten en bewegen, maar waar ook aandacht is voor onderwijs, werkgelegenheid en het sociale aspect.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button